Fehmi Koru Fehmi Koru

Ne oluyor? İktidar değişikliği ihtimali iktidarın mahrem çevrelerinde de mi konuşuluyor?

Ekonomi önemli bir alandır. Bireyler için olduğu kadar, şirketler, kurumlar ve hatta devletler için de önemlidir ekonomi. Hesap bilmeyen kişi borca düşer ve borcunu ödeyemez hale gelirse başına dertler açılır....

28 Haziran 2021 | 4.362 okunma

Ekonomi önemli bir alandır. Bireyler için olduğu kadar, şirketler, kurumlar ve hatta devletler için de önemlidir ekonomi. Hesap bilmeyen kişi borca düşer ve borcunu ödeyemez hale gelirse başına dertler açılır. Şirketler aynı durumda iflas eder. Kurumlar kepenk indirir.

Ya devletler?

Devletler İMF’nin kapısına dayanır, yabancıların kendisi için çizdiği dar alan içerisinde kalma müeyyidesi karşılığı kredi alarak açığını-gediğini kapatmaya çalışır. Taahhütlerini yerine getirememe, memurlarına maaş ödeyememe rezilliğinin önüne ancak böyle geçilir.

Herkes, her şirket ve kurum ile devletler bu duruma düşmemek için ellerinden geleni yaparlar.

Ülkemizin ekonomisi bugünlerde tehlike sinyalleri veriyor. Ekonomiden anlayanlar sıklıkla uyarıda bulunmakta. Devletin ekonomik sıkıntıya düşmesi rakamlara da yansır; TÜİK’in makyajlı olduğuna inanılan göstergeleri bile zora düşüldüğünü gizlemeye yetmiyor.

Devletin ekonomik sıkıntısı cebe de yansır; nitekim, ülkenin dört bir tarafından “Geçinemiyoruz” sesleri yükseliyor. İmkan bulan yetenekli insanlar kapağı yurtdışına atıyor; her birine milyonlarca TL eğitim yatırımı yapılmış doktorlar ve mühendislerin binlercesini Avrupa ülkelerine kaptırıyoruz.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
CB Erdoğan ile CHP lideri Özel görüşmesi samimi havada geçmiş.. Bu bana yıllar öncenin ‘bahar havası’nı hatırlattı… 03 Mayıs 2024 | 31 Okunma İş dünyasında başarıyı yakalayanlar var da, siyaset ülkemizde neden yaya kalıyor?. Bir başarı öyküsü… 02 Mayıs 2024 | 860 Okunma Merakım giderildi: Devlet Bahçeli’nin gizemli sitemlerinin muhatabı, tahmin edilen adresler değilmiş… 01 Mayıs 2024 | 1.461 Okunma Merak bu ya: Erdoğan-Bahçeli 45 dakikada ne konuştu? CB Erdoğan Özgür Özel’e neden 2 Mayıs’ta randevu vermiş olabilir? 30 Nisan 2024 | 3.156 Okunma Daha dün bir, bugün iki.. AK Parti’nin anayasa değiştirme girişimine ilk itiraz Cumhurbaşkanlığı’ndan geldi…  29 Nisan 2024 | 753 Okunma