Fehmi Koru Fehmi Koru

Muhalefet iktidara her zamankinden daha yakın.. İktidar ve muhalefetin seçim sonrası ödevleri…

Gazeteci Fehmi Koru'nun bugünkü (28.02.2023)''Muhalefet iktidara her zamankinden daha yakın.. İktidar ve muhalefetin seçim sonrası ödevleri…'' başlıklı yazısı.

28 Şubat 2023 | 7.479 okunma

Depremler sonrasına hakim olan hava ülkemiz siyasetinin ne kadar kabadayı üsluplu olduğunun da ilanı.

Kabadayı sözcüğü yerine doğrudan kaba sözcüğünü de kullanabilirdim.

Devletin yönetiminde yer alan siyasilerin ağızlarından dökülen ‘hain, adi, alçak, şerefsiz’ gibi sıfatlar beni böyle bir düşünceye sevk ediyor.

O sıfatların hedefi muhalif siyasiler midir, öyle deniliyor, oysa o hakaretlerden en çok depremde bütün hayatları sarsılan geniş kitleler rahatsızlık duyuyor olmalı.

Sebebi açık: O hakaret sözcükleri üzerlerine yağdırılanların deprem sonrası yönetimine dair eleştirileri bizzat depremzedelerden yükseliyor…

“Devlet nerede?” diye soranlara ‘şerefsiz’ denildiğinde, “Çadır bekliyorum, hala gelmedi” çıkışını yapan da o çirkin sıfatın kendisi için kullanıldığını düşünecektir.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Karar’da çıkan ilk gün yazım: Karar okurlarına bir sözüm olacak 19 Mayıs 2024 | 1.247 Okunma Cumhurbaşkanı Erdoğan 28 Şubat davası mahkumu yaşlı generallerin serbest kalmalarını sağladı.. Sevindim ama… 18 Mayıs 2024 | 2.448 Okunma Kobani davasında verilen cezalar, bana Almanya’da milyonların ölümünden sorumlulara yapılan muameleyi hatırlattı  17 Mayıs 2024 | 4.107 Okunma Bahçeli “İnşallah Türkiye değişmez” demişti.. Ülkemiz eski Türkiye’yi anımsatan ‘darbe’ sözcüğüne rağmen çok değişti… 16 Mayıs 2024 | 1.742 Okunma Üç polis devlet adamlarını töhmet altında bırakacak bir ‘kumpas’ mı kurmuş? ‘Andıç’ olayını hatırladım… 15 Mayıs 2024 | 3.477 Okunma