Fehmi Koru Fehmi Koru

Milletvekili olmak istiyor ve memursanız yarın son gün, hatırlatırım…

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) iki ay sonra -14 Mayıs günü- yapılacak seçimle ilgili takvimi Resmi Gazete’de yayımlandı ve süreç başladı. Buna göre milletvekili olmak isteyen kamu görevlisi konumundaki...

15 Mart 2023 | 1.056 okunma

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) iki ay sonra -14 Mayıs günü- yapılacak seçimle ilgili takvimi Resmi Gazete’de yayımlandı ve süreç başladı. Buna göre milletvekili olmak isteyen kamu görevlisi konumundaki kişilerin yarın mesai bitimine kadar istifa etmeleri gerekiyor.

Yarın perşembe. Buna göre, cuma günü devlette görevli olup milletvekili adaylığı düşünenlerin isimlerini öğrenmiş olacağız.

Acaba istifa edecekler arasında muhalefet partilerinin aday listelerinde yer alacaklar da bulunacak mı?

Bu soruyu eski dönemlerde yaşananları aklımda tutarak soruyorum.

Her seçim öncesinde, yine YSK’nın belirlediği takvim gereği, milletvekili seçilebilmek niyetiyle seçime az kala istifa eden devlet memurları olurdu. Kimi iktidar partisine -koalisyon dönemlerinde de koalisyon partilerine- başvurur, kimi de aynı amaçla muhalefet partilerinin kapısını çalardı.

İktidarı tercih edenlerin sayısı diğerlerinden çok olsa bile, muhalefet partilerine teveccüh edenler de bayağı yekün tutardı.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Karar’da çıkan ilk gün yazım: Karar okurlarına bir sözüm olacak 19 Mayıs 2024 | 1.388 Okunma Cumhurbaşkanı Erdoğan 28 Şubat davası mahkumu yaşlı generallerin serbest kalmalarını sağladı.. Sevindim ama… 18 Mayıs 2024 | 2.456 Okunma Kobani davasında verilen cezalar, bana Almanya’da milyonların ölümünden sorumlulara yapılan muameleyi hatırlattı  17 Mayıs 2024 | 4.120 Okunma Bahçeli “İnşallah Türkiye değişmez” demişti.. Ülkemiz eski Türkiye’yi anımsatan ‘darbe’ sözcüğüne rağmen çok değişti… 16 Mayıs 2024 | 1.742 Okunma Üç polis devlet adamlarını töhmet altında bırakacak bir ‘kumpas’ mı kurmuş? ‘Andıç’ olayını hatırladım… 15 Mayıs 2024 | 3.477 Okunma