Fehmi Koru Fehmi Koru

MI6’in başındaki ‘C’ konuştu: Günümüz casusları nasıl olmalı?

“Bazen insanlar bana geceleri uykumu en fazla kaçıran şeyin ne olduğunu soruyor. Cevabım sizleri şaşırtabilir. Gördüğüm en büyük risk, özel olarak örgütümüzde ve genel olarak da ülkemizde...

23 Aralık 2018 | 11.236 okunma

“Bazen insanlar bana geceleri uykumu en fazla kaçıran şeyin ne olduğunu soruyor. Cevabım sizleri şaşırtabilir. Gördüğüm en büyük risk, özel olarak örgütümüzde ve genel olarak da ülkemizde var olan muazzam kabiliyetleri en mükemmel biçimde kullanamamaktır.”

Karşısında konuştuğu insanlar bu sözlerin sahibinin beklediği gibi şaşırdılar mı bilemem elbette, ancak ben şaşırdım.

Çünkü İngiliz istihbarat örgütü MI6‘in başındaki Alex Younger bu sözlerin sahibi. Onun uykusunu kaçıran şeyler bu kadar basit olmadığı gibi, birden fazla konu da olmalı.

Alex Younger vaktiyle James Bond filmleriyle kendini dünyaya en mükemmel casusluk örgütü olarak sunmuş MI6‘in başında. Onun konumundaki kişiden ‘C’ olarak söz ediliyor.

James Bond karakterinin mucidi romancı Ian Fleming de bir MI6 casusuydu. Ülkemizdeki azınlık mensuplarına karşı girişilmiş vandal bir talan olayı olan 6-7 Eylül 1955 günlerinde Fleming İstanbul’daydı.

MI6’in bugünkü patronu başında bulunduğu örgütü Ian Fleming tarzı tanıtıma faaliyeti çerçevesinde bir konuşma yapmak üzere vaktiyle mezun olduğu İskoçya’daki St Andrews Üniversitesi‘ndeydi bu ayın başında.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Partilerin başarısını getiren pek çok özellik var.. Onların hepsine ek olarak şans da gerekiyor.. İYİ Parti şansını kullanamadı… 27 Nisan 2024 | 735 Okunma Bir hadise var can (MHP) ile canan (AK Parti) arasında da Bahçeli şarkı sözleriyle bunun mesajını mı veriyor?…  26 Nisan 2024 | 4.273 Okunma Seçim yenilgisini yeni gündemlerle unutturma başarısı sebebiyle, AK Parti’ye tebrikler… 25 Nisan 2024 | 3.217 Okunma CHP genel başkanı Özgür Özel, AK Parti genel başkanı da olan CB Tayyip Erdoğan ile Meclis’te çay içti.. Sıra Külliye’ye çıkmasında… 24 Nisan 2024 | 2.872 Okunma AK Parti zirvesi, AK Partili medyayı okuyup dinlese.. Eminim, çıkış yolu bulmakta onlardan bile yararlanabilirdi… 23 Nisan 2024 | 3.628 Okunma