Fehmi Koru Fehmi Koru

Lâcileri çekenler ortalıkta yok, gazetelerde muhtemel bakan isimlerinden geçilmiyor… 

Mehmet Şimşek yeni dönemde hangi konumda bulunacak? Cumhurbaşkanı yardımcısı mı olacak, yoksa hazine ve maliye bakanlığını mı üstlenecek? Türkiye bir süredir bu soruya cevap arıyor… Siyasi...

01 Haziran 2023 | 1.497 okunma

Mehmet Şimşek yeni dönemde hangi konumda bulunacak? Cumhurbaşkanı yardımcısı mı olacak, yoksa hazine ve maliye bakanlığını mı üstlenecek?

Türkiye bir süredir bu soruya cevap arıyor…

Siyasi hayatımıza vaktiyle sürpriz biçimde girmiş olan Mehmet Şimşek bir süre ortalıkta yoktu, sağolsun, şu sıralarda ismi etrafındaki spekülasyonlara hız kazandıracak bir görünürlüğe kavuşturdu kendini.

Hafta sonu açıklanması beklenen kabinede ekonomiye yön verecek bir konumda yer alması, enflasyonu aşağıya çekecek, TL’nin değerini artıracak bir sihirli değnek muamelesi görüyor. 

Olsun ve boyunun ölçüsünü alsın diye düşünenler olduğunu biliyorum.

Seçimlerin ardından oluşan eski Meclis’lerin görüntüsü gözümün önüne geliyor. Kazanan partinin başbakanlığı üstlenecek başkanına kendisinin bakanlık üstlenmeye hazır olduğu mesajını vermek isteyen siyasiler için iki yöntem vardı.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
İki liderin görüşmesi sonrasında ortalığa yayılan beklentiler bana neden tuhaf geliyor olabilir? 04 Mayıs 2024 | 1.163 Okunma CB Erdoğan ile CHP lideri Özel görüşmesi samimi havada geçmiş.. Bu bana yıllar öncenin ‘bahar havası’nı hatırlattı… 03 Mayıs 2024 | 1.236 Okunma İş dünyasında başarıyı yakalayanlar var da, siyaset ülkemizde neden yaya kalıyor?. Bir başarı öyküsü… 02 Mayıs 2024 | 868 Okunma Merakım giderildi: Devlet Bahçeli’nin gizemli sitemlerinin muhatabı, tahmin edilen adresler değilmiş… 01 Mayıs 2024 | 1.464 Okunma Merak bu ya: Erdoğan-Bahçeli 45 dakikada ne konuştu? CB Erdoğan Özgür Özel’e neden 2 Mayıs’ta randevu vermiş olabilir? 30 Nisan 2024 | 3.180 Okunma