Fehmi Koru Fehmi Koru

Kırşehir muhafazakar bilinen DP iktidarının ayıbıydı.. O ayıbı hatırlamamın güncel bir sebebi var…

Demokrat Parti (DP) ülkeye yaptığı önemli hizmetleriyle muhafazakar kesimin hep takdirine mazhar olmuştur. DP’nin 10 yıllık iktidarının yanlışlıklarından söz etmek gerektiğinde, siyasi tarihçiler, ön...

17 Kasım 2019 | 5.013 okunma

Demokrat Parti (DP) ülkeye yaptığı önemli hizmetleriyle muhafazakar kesimin hep takdirine mazhar olmuştur. DP’nin 10 yıllık iktidarının yanlışlıklarından söz etmek gerektiğinde, siyasi tarihçiler, ön sıraya Kırşehir’i il olmaktan çıkarıp ilçe yapmasını koyarlar ve muhafazakar kesim de bu tespite itiraz etmez.

Kırşehir’in günahı, Meclis içinde ve düzenlediği mitinglerle DP iktidarını sarsmayı başarabilen Osman Bölükbaşı’yı, hemşehri kontenjanından her seçimde milletvekili seçmesiydi. DP’liler hitabeti güçlü Bölükbaşı’ya duydukları öfkeyle Kırşehir’i il olmaktan çıkartan bir yasa hazırlayıp Meclis’ten geçmesini sağlamışlardı.

Bir kişiye duydukları öfke adaletsizliğe sürüklemişti Adnan Menderes’i…

Sonuç alabildi mi bari? Hayır. Bölükbaşı bir sonraki seçimde yine Meclis’e girmeyi başardı.

Toplumun muhafazakar kesimini de rahatsızlığa sevk ettiği fark edilen Şehir Üniversitesi’ne yönelik tavır, ister istemez bu eski olayı hafızanın derinliklerinden yüzeye çıkartıyor. 

Kırşehir’in kızgınlıkla ilçe yapılmasını akla getiriyor Şehir Üniversitesi’nin zora düşürülmesi…

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
İş dünyasında başarıyı yakalayanlar var da, siyaset ülkemizde neden yaya kalıyor?. Bir başarı öyküsü… 02 Mayıs 2024 | 571 Okunma Merakım giderildi: Devlet Bahçeli’nin gizemli sitemlerinin muhatabı, tahmin edilen adresler değilmiş… 01 Mayıs 2024 | 1.443 Okunma Merak bu ya: Erdoğan-Bahçeli 45 dakikada ne konuştu? CB Erdoğan Özgür Özel’e neden 2 Mayıs’ta randevu vermiş olabilir? 30 Nisan 2024 | 3.144 Okunma Daha dün bir, bugün iki.. AK Parti’nin anayasa değiştirme girişimine ilk itiraz Cumhurbaşkanlığı’ndan geldi…  29 Nisan 2024 | 743 Okunma Daha dün bir, bugün iki.. AK Parti’nin anayasa değiştirme girişimine ilk itiraz Cumhurbaşkanlığı’ndan geldi… 29 Nisan 2024 | 3.890 Okunma