Fehmi Koru Fehmi Koru

Kaybettiğimiz Mesut Yılmaz son 40 yılda varlığını hissettiren önemli bir politikacıydı

Anglo-Sakson gazeteciliğinin en beğendiğim yönlerinden biri, önemli saydıkları kişiler hakkında vefatları sonrasında yayımladıkları objektif olmaya gayret edilen değerlendirme yazılarıdır.

01 Kasım 2020 | 2.011 okunma

Anglo-Sakson gazeteciliğinin en beğendiğim yönlerinden biri, önemli saydıkları kişiler hakkında vefatları sonrasında yayımladıkları objektif olmaya gayret edilen değerlendirme yazılarıdır. Her gazetede ‘Obituary’ bölümü bulunur ve orada da vefat eden önemli şahsiyetler hakkında kapsamlı bir değerlendirme yer alır.

En önem verilen köşelerindendir bu bölüm. Sorumlusu bulunur. O sorumlunun ya kendisi ya da görevlendirdiği birileri, henüz ortalıktan çekilmemiş veya artık kendisini emekliye ayırmış ileri yaştaki isimlerle ilgili vefat yazılarını önceden kaleme alır, günü geldiğinde arşivden çıkarıp yönetime teslim eder.

Beklenmeyen ölümlere de hazırlıklıdır bölüm sorumlusu.

“ANAP’a genel başkanlık, ülkeye bakanlıklar yapmış, birkaç kez de başbakan konumunda bulunmuş Mesut Yılmaz hakkında İngiliz ve Amerikan gazetelerindeki ‘Obituary’ tarzında bir yazı nasıl yazılırdı?” sorusu vefat haberi sonrasında zihnimi meşgul edip duruyor.

Vardığım sonuç şu: Bizde öyle yazılar yazılması imkansız.

Bu sonuca da merhum hakkında sıcağı sıcağına yazılmış değerlendirmeleri okurken vardım.

Galiba bizde gazeteci-siyasetçi ilişkisi daha farklı da ondan…

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
İş dünyasında başarıyı yakalayanlar var da, siyaset ülkemizde neden yaya kalıyor?. Bir başarı öyküsü… 02 Mayıs 2024 | 850 Okunma Merakım giderildi: Devlet Bahçeli’nin gizemli sitemlerinin muhatabı, tahmin edilen adresler değilmiş… 01 Mayıs 2024 | 1.458 Okunma Merak bu ya: Erdoğan-Bahçeli 45 dakikada ne konuştu? CB Erdoğan Özgür Özel’e neden 2 Mayıs’ta randevu vermiş olabilir? 30 Nisan 2024 | 3.156 Okunma Daha dün bir, bugün iki.. AK Parti’nin anayasa değiştirme girişimine ilk itiraz Cumhurbaşkanlığı’ndan geldi…  29 Nisan 2024 | 752 Okunma Daha dün bir, bugün iki.. AK Parti’nin anayasa değiştirme girişimine ilk itiraz Cumhurbaşkanlığı’ndan geldi… 29 Nisan 2024 | 3.891 Okunma