Fehmi Koru Fehmi Koru

Katilini “Merhaba kardeş” diye karşılayan Müslüman.. Ve her Müslümana ‘Olağan şüpheli’ muamelesi yapanlar…

Yeni Zelanda’da iki camiyi kana bulayan terörist hiç kuşkusuz bilinçli biri. Arkasında kendi kaleme aldığı 73 sayfalık bir manifesto var. Silah ve teçhizatının üzerine yazdıkları sahip olduğu sapkın...

17 Mart 2019 | 6.539 okunma

Yeni Zelanda’da iki camiyi kana bulayan terörist hiç kuşkusuz bilinçli biri. Arkasında kendi kaleme aldığı 73 sayfalık bir manifesto var. Silah ve teçhizatının üzerine yazdıkları sahip olduğu sapkın ideolojinin reklam unsurları. Katliamını yalnız videoya kaydetmekle kalmayıp her ânını canlı yayınlaması kendisini bir ideolojinin propaganda unsuru olarak gördüğünün işareti.

Seferine çıkarken yalnız olmadığını biliyor.

Yalnız da değil. Dünyanın çeşitli yerlerinde güçlü ideoloji arkadaşları var.

Olan tesadüf değil

ABD’de, birkaç yıl önce, koltuk komşusunun kaş göz işareti üzerine, bir yolcu American Airlines uçağından palas pandıras indirildi. Muhbir, gençten biri olan yolcunun kendisinin bilmediği bir dilde sözcükler yazmasından hareketle böyle davranmıştı.

Sonradan, şikayet edilenin önemli bir Amerikan üniversitesinde ekonomi profesörü (Guido Menzio), ‘bilinmeyen dil’ denilenin de makalesini yazarken kullandığı matematik işaretleri olduğu anlaşıldı.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
CB Erdoğan ile CHP lideri Özel görüşmesi samimi havada geçmiş.. Bu bana yıllar öncenin ‘bahar havası’nı hatırlattı… 03 Mayıs 2024 | 1.152 Okunma İş dünyasında başarıyı yakalayanlar var da, siyaset ülkemizde neden yaya kalıyor?. Bir başarı öyküsü… 02 Mayıs 2024 | 864 Okunma Merakım giderildi: Devlet Bahçeli’nin gizemli sitemlerinin muhatabı, tahmin edilen adresler değilmiş… 01 Mayıs 2024 | 1.462 Okunma Merak bu ya: Erdoğan-Bahçeli 45 dakikada ne konuştu? CB Erdoğan Özgür Özel’e neden 2 Mayıs’ta randevu vermiş olabilir? 30 Nisan 2024 | 3.159 Okunma Daha dün bir, bugün iki.. AK Parti’nin anayasa değiştirme girişimine ilk itiraz Cumhurbaşkanlığı’ndan geldi…  29 Nisan 2024 | 753 Okunma