Fehmi Koru Fehmi Koru

İttifaklar beklenmedik sonuçlara gebe; bir-iki senaryoyu sizler için irdeledim

AK Parti yönetiminin ve AK Parti çevresinin itibar ettiği köşelerin son zamanlarda artan dozda dile getirdikleri bir endişeleri var; daha kampanya yeni başlamışken Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da aynı endişeyi kitlelerle...

07 Mayıs 2018 | 8.968 okunma

AK Parti yönetiminin ve AK Parti çevresinin itibar ettiği köşelerin son zamanlarda artan dozda dile getirdikleri bir endişeleri var; daha kampanya yeni başlamışken Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da aynı endişeyi kitlelerle paylaşma ihtiyacı duydu.

Seçmenin cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerinde farklı tercihlerde bulunması endişesi bu.

Cumhurbaşkanı olarak ‘cumhur ittifakı’ adayına oy veren bazılarının, genel seçimde ‘millet ittifakı’ listesindeki partilerden birini tercih edebilmesi ihtimali, belli ki, zihinleri işgal ediyor.

Olabilir mi bu?

Seçimlerde kağıt üzerinde her şey mümkündür. ‘Cumhur ittifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Tayyip Erdoğan’ın popülerliği partisinin hep önünde gittiği için bu ihtimali ciddiye almak gerekir.

Kaldı ki, AK Parti tabanında önceden beri yer alan veya her seçimde biraz daha artan oranlarda AK Parti seçmeni haline dönüşen kitleler arasında, çeşitli sebeplerle, ‘cumhur ittifakı’ kompozisyonunu benimsemeyen, beğenmeyen bir bölüm insan olması doğaldır.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
İş dünyasında başarıyı yakalayanlar var da, siyaset ülkemizde neden yaya kalıyor?. Bir başarı öyküsü… 02 Mayıs 2024 | 632 Okunma Merakım giderildi: Devlet Bahçeli’nin gizemli sitemlerinin muhatabı, tahmin edilen adresler değilmiş… 01 Mayıs 2024 | 1.447 Okunma Merak bu ya: Erdoğan-Bahçeli 45 dakikada ne konuştu? CB Erdoğan Özgür Özel’e neden 2 Mayıs’ta randevu vermiş olabilir? 30 Nisan 2024 | 3.150 Okunma Daha dün bir, bugün iki.. AK Parti’nin anayasa değiştirme girişimine ilk itiraz Cumhurbaşkanlığı’ndan geldi…  29 Nisan 2024 | 750 Okunma Daha dün bir, bugün iki.. AK Parti’nin anayasa değiştirme girişimine ilk itiraz Cumhurbaşkanlığı’ndan geldi… 29 Nisan 2024 | 3.890 Okunma