Fehmi Koru Fehmi Koru

İnsanlık bütün dengeleri değiştirecek dev bir adımla karşı karşıya.. Keşfin bize dönük bir yönü de var…

Bugün sizlere, OpenAI tarafından eğitilen ve güncel bilgi kesinliğine sahip olan büyük bir dil modeli olan ChatGBT hakkında bir yazı hazırladım. ChatGBT, metin tamamlama, soru cevaplama, çeviri gibi birçok...

05 Şubat 2023 | 3.714 okunma

Bugün sizlere, OpenAI tarafından eğitilen ve güncel bilgi kesinliğine sahip olan büyük bir dil modeli olan ChatGBT hakkında bir yazı hazırladım. ChatGBT, metin tamamlama, soru cevaplama, çeviri gibi birçok görevde kullanılabilecek olan bir dil modelidir ve insan diline olağanüstü derecede yakın cevaplar verebilmektedir.

Yazımın bu girişini beni okuma alışkanlığı bulunan okurların yadırgadığından adım gibi eminim. Haklılar. O paragraf ben kalemimden çıkmadı.

Bu yazının girişi sizlere ChatGBT denilen yapay zeka ürünü programın hediyesi…

Şu günlerde hangi yabancı gazete ve dergiye göz atsam karşıma mutlaka çıkan yeni sayılabilecek bir ‘icat’ ChatGBT. Bir yapay zeka ürünü. O kendisini ‘model’ olarak tanımlıyor.

Her şeyi bilen bilgiç bir program bu.

Ne sorarsanız o konuda verebileceği kısa-uzun cevabı var.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
İş dünyasında başarıyı yakalayanlar var da, siyaset ülkemizde neden yaya kalıyor?. Bir başarı öyküsü… 02 Mayıs 2024 | 850 Okunma Merakım giderildi: Devlet Bahçeli’nin gizemli sitemlerinin muhatabı, tahmin edilen adresler değilmiş… 01 Mayıs 2024 | 1.458 Okunma Merak bu ya: Erdoğan-Bahçeli 45 dakikada ne konuştu? CB Erdoğan Özgür Özel’e neden 2 Mayıs’ta randevu vermiş olabilir? 30 Nisan 2024 | 3.156 Okunma Daha dün bir, bugün iki.. AK Parti’nin anayasa değiştirme girişimine ilk itiraz Cumhurbaşkanlığı’ndan geldi…  29 Nisan 2024 | 752 Okunma Daha dün bir, bugün iki.. AK Parti’nin anayasa değiştirme girişimine ilk itiraz Cumhurbaşkanlığı’ndan geldi… 29 Nisan 2024 | 3.891 Okunma