Fehmi Koru Fehmi Koru

İnce hesaplar.. Geçmişte bizde de, başka ülkelerde de öyle hesaplar yapanlar oldu.. Yanıldılar…

Etrafınızda, zamanına iki aydan daha az süre kalmış olan seçimde, oyunu adaylığa hazırlandığı duyulan ve toplanacak 100 bin imzayla bunu başarması beklenen isimlerden birine kullanacağını söyleyenler...

19 Mart 2023 | 2.257 okunma

Etrafınızda, zamanına iki aydan daha az süre kalmış olan seçimde, oyunu adaylığa hazırlandığı duyulan ve toplanacak 100 bin imzayla bunu başarması beklenen isimlerden birine kullanacağını söyleyenler var mı?

Biliyorum ben bu sorunun cevabı için iyi örnek değilim; etrafım iki ittifaktan birinin adayına yoğunlaşmış kişilerle dolu. Ancak yine de bu soruya “Var, hem de çok var” cevabını verecek fazla insan olduğunu da sanmıyorum.

Sonucu itibariyle iddialı bir seçimde hiç kimse oyunu gelişigüzel kullanmaz.

Kullananlar olmaz mı? Olur elbette, ancak bazı kamuoyu yoklamalarının, bazı muhtemel adayları %10’a kadar oy alabilecek potansiyelde göstermesi, kullananların gerçekten o kadar çok olacağı anlamını taşımıyor.

Geçenlerde siyasi kulislere vakıf kişilerden oluşan bir dost meclisinde, bir önceki cumhurbaşkanlığı seçiminde ortak aday arayışı içerisindeki gruptan ayrılarak “Kazanacağım” iddiasıyla adaylığını koyan Meral Akşener’in ismi geçti. 

Hazirundan biri konuya şu açıklamayı getirdi: “Biliyorum, hemen herkes 2018 cumhurbaşkanlığı seçiminde Akşener’in kararını duygusal sebeplerle aldığını düşünüyor. Benim bildiğim gerçek ise farklı: Yaptıkları anketlerde en güçlü aday olarak göründüğüne birden fazla araştırma firması yetkilisi kendisini inandırmış. O firmaları Akşener’in üzerine karşısına güçlü rakip çıkmasını engellemek isteyenler gönderdiyse şaşırmam.”

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
İş dünyasında başarıyı yakalayanlar var da, siyaset ülkemizde neden yaya kalıyor?. Bir başarı öyküsü… 02 Mayıs 2024 | 732 Okunma Merakım giderildi: Devlet Bahçeli’nin gizemli sitemlerinin muhatabı, tahmin edilen adresler değilmiş… 01 Mayıs 2024 | 1.449 Okunma Merak bu ya: Erdoğan-Bahçeli 45 dakikada ne konuştu? CB Erdoğan Özgür Özel’e neden 2 Mayıs’ta randevu vermiş olabilir? 30 Nisan 2024 | 3.153 Okunma Daha dün bir, bugün iki.. AK Parti’nin anayasa değiştirme girişimine ilk itiraz Cumhurbaşkanlığı’ndan geldi…  29 Nisan 2024 | 752 Okunma Daha dün bir, bugün iki.. AK Parti’nin anayasa değiştirme girişimine ilk itiraz Cumhurbaşkanlığı’ndan geldi… 29 Nisan 2024 | 3.891 Okunma