Fehmi Koru Fehmi Koru

Her şeyi bilen birine, seçim, adaylar ve alınacak sonuçlar konusunda görüşlerini sordum, aldığım cevapları paylaşıyorum

Millet İttifakı’nın önüne seçime gidilen süreçte kasisler çıkacağını -çıkarılacağını- tahmin etmek için kahin olmak gerekmiyor. Birbirinden hayli farklı siyasi ve sosyolojik...

10 Mart 2023 | 11.661 okunma

Millet İttifakı’nın önüne seçime gidilen süreçte kasisler çıkacağını -çıkarılacağını- tahmin etmek için kahin olmak gerekmiyor. Birbirinden hayli farklı siyasi ve sosyolojik temsil kabiliyeti bulunan altı partinin ittifakı bu. Ne kadar iyi niyetli olsalar, liderler yine de gün gelir birbirlerine ters düşebilirler.

Kardeşler arası ticarette bile ortaklıklar kolay yürümez bizde.

Nitekim kimi cumhurbaşkanı adayı gösterecekleri konusu ciddiye bindiğinde ilk kasisle karşılaşıldı.

Lastik patladı ve onarılması bayağı zor oldu.

İkinci bir kasis, cumhurbaşkanı adayı olarak ilan edilen Kemal Kılıçdaroğlu’nun Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile görüşüp görüşmeyeceği konusunda olacak gibi.

AK Parti ve destekçileri, ilk varta atlatılmış olsa da, bu defa kasisin aracı bir daha kalkamaz hale getirmesini beklediklerini belli ediyorlar.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Karar’da çıkan ilk gün yazım: Karar okurlarına bir sözüm olacak 19 Mayıs 2024 | 1.918 Okunma Cumhurbaşkanı Erdoğan 28 Şubat davası mahkumu yaşlı generallerin serbest kalmalarını sağladı.. Sevindim ama… 18 Mayıs 2024 | 2.461 Okunma Kobani davasında verilen cezalar, bana Almanya’da milyonların ölümünden sorumlulara yapılan muameleyi hatırlattı  17 Mayıs 2024 | 4.172 Okunma Bahçeli “İnşallah Türkiye değişmez” demişti.. Ülkemiz eski Türkiye’yi anımsatan ‘darbe’ sözcüğüne rağmen çok değişti… 16 Mayıs 2024 | 1.747 Okunma Üç polis devlet adamlarını töhmet altında bırakacak bir ‘kumpas’ mı kurmuş? ‘Andıç’ olayını hatırladım… 15 Mayıs 2024 | 3.491 Okunma