Fehmi Koru Fehmi Koru

Gizli ve aleni diplomasi kıskacında dış politika

Epey oluyor. Yıllar önce bir Amerikan üniversitesinin yabancı bir ülkede düzenlediği ‘Ortadoğu’ konulu bir toplantıya katılmıştım. Aklınıza gelebilecek her bölge ülkesinden...

14 Kasım 2017 | 2.440 okunma

Epey oluyor. Yıllar önce bir Amerikan üniversitesinin yabancı bir ülkede düzenlediği ‘Ortadoğu’ konulu bir toplantıya katılmıştım. Aklınıza gelebilecek her bölge ülkesinden katılımın söz konusu olduğu bir toplantıydı.

‘Chatham House kuralı’ geçerli olduğu için, konuşulanlar yazılabiliyor, ancak kimin ne söylediği tırnak içerisinde verilemiyordu.

Bir oturumu yöneten öğretim üyesi, “Bu önemli toplantıyla ilgili tek sıkıntım, ülkeme döndüğümde, oturumlarda bir yanımda siyah sarıklı bir İranlı molla ile diğer yanımda geleneksel giysileri içerisinde Suudlu bir bürokratın oturduğunu aktaramamak olacak”diye hayıflanmıştı.

Öğretim üyesi İsrailliydi.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Partilerin başarısını getiren pek çok özellik var.. Onların hepsine ek olarak şans da gerekiyor.. İYİ Parti şansını kullanamadı… 27 Nisan 2024 | 368 Okunma Bir hadise var can (MHP) ile canan (AK Parti) arasında da Bahçeli şarkı sözleriyle bunun mesajını mı veriyor?…  26 Nisan 2024 | 4.258 Okunma Seçim yenilgisini yeni gündemlerle unutturma başarısı sebebiyle, AK Parti’ye tebrikler… 25 Nisan 2024 | 3.192 Okunma CHP genel başkanı Özgür Özel, AK Parti genel başkanı da olan CB Tayyip Erdoğan ile Meclis’te çay içti.. Sıra Külliye’ye çıkmasında… 24 Nisan 2024 | 2.871 Okunma AK Parti zirvesi, AK Partili medyayı okuyup dinlese.. Eminim, çıkış yolu bulmakta onlardan bile yararlanabilirdi… 23 Nisan 2024 | 3.626 Okunma