Fehmi Koru Fehmi Koru

Gazetecilik bir sevda işidir. Bazen unutuluyor da, hatırlatmak istedim…

Dünya ve ülke olaylarıyla ilgilenme yaşına son birkaç yıl içerisinde ulaşmış ve bu ihtiyacını var olan geleneksel bilgilenme altyapısından almaya başlamış bir gencin ‘medya’...

09 Şubat 2019 | 6.276 okunma

Dünya ve ülke olaylarıyla ilgilenme yaşına son birkaç yıl içerisinde ulaşmış ve bu ihtiyacını var olan geleneksel bilgilenme altyapısından almaya başlamış bir gencin ‘medya’ hakkında yanlış izlenimlere sahip olabileceğini düşünüyorum.

Böyle düşündüğüm için de, hem o genç gibiler, hem de onlarca yılımı verdiğim mesleğim adına üzülüyorum.

Son yıllarda haber alma kaynakları çoğaldı, hatta sınırsız hale geldi, ancak işin rengi de değişti.

Bugün yalnız ülkemizde değil dünyanın başka köşelerinde de ağır eleştirilere muhatap edilen bir kurum ‘medya’. Halkın haber alma hakkını kullandıran bir aracı kurum olmayı bırakmış, bazı ülkelerde kendini egemen sayan, bazılarında iktidarın veya muhalefetin vurucu gücü haline dönüşen bir durumda medya.

Şu sıralarda okumaya başladığım bir kitabın verdiği umutlar olmasa meslek adına ağıtlar yakmam gerekebilecek. Kurum olarak medya, içinde yer alanların yanlışları sebebiyle, ağır yaralar alıyor çünkü. En az güvenilen kurum olma istikrarına sadece Türkiye’de sahip değil, ABD başta olmak üzere Batı’nın öndegelen ülkelerinde de aynı durumda.

Oysa medyaya itibar kazandıran en önemli özellik ‘güvenilir’ olmasıdır.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
CB Erdoğan ile CHP lideri Özel görüşmesi samimi havada geçmiş.. Bu bana yıllar öncenin ‘bahar havası’nı hatırlattı… 03 Mayıs 2024 | 996 Okunma İş dünyasında başarıyı yakalayanlar var da, siyaset ülkemizde neden yaya kalıyor?. Bir başarı öyküsü… 02 Mayıs 2024 | 863 Okunma Merakım giderildi: Devlet Bahçeli’nin gizemli sitemlerinin muhatabı, tahmin edilen adresler değilmiş… 01 Mayıs 2024 | 1.461 Okunma Merak bu ya: Erdoğan-Bahçeli 45 dakikada ne konuştu? CB Erdoğan Özgür Özel’e neden 2 Mayıs’ta randevu vermiş olabilir? 30 Nisan 2024 | 3.159 Okunma Daha dün bir, bugün iki.. AK Parti’nin anayasa değiştirme girişimine ilk itiraz Cumhurbaşkanlığı’ndan geldi…  29 Nisan 2024 | 753 Okunma