Fehmi Koru Fehmi Koru

Finlandiyalılar hadi neyse; Kosova, hatta Libya’da yaşayan insanlar bizlerden daha mutluymuş…

Sonunda galiba beni de ‘‘Türk’ün Türk’ten başka dostu ve seveni yok’’ cümlesiyle ifade edilen görüşe inandıracaklar. Birleşmiş Milletler (BM) dünya ülkelerini çatısı altında...

22 Mart 2021 | 1.301 okunma

Sonunda galiba beni de ‘‘Türk’ün Türk’ten başka dostu ve seveni yok’’ cümlesiyle ifade edilen görüşe inandıracaklar.

Birleşmiş Milletler (BM) dünya ülkelerini çatısı altında toplayan bir örgüt. Daha çok uluslararası ihtilaflar savaşsız çözülsün, ülkeler aralarındaki sorunları savaşarak değil konuşarak çözsünler diye kurulmuştu BM. 

Nereden çıkmışsa ülkelerin vatandaşlarının mutluluğu da BM’nin ilgi alanına girmiş. BM Genel Kurulu, 2011 yılı Haziran ayında, ülkelere, sosyal ve ekonomik kalkınma kararlılığıyla halklarını mutlu etme ve daha iyiye doğru yönlendirme görevini vermiş. 

Nasıl kadın hakları için Avrupa Konseyi ‘İstanbul Sözleşmesi’ hazırladıysa, BM de mutluluk için ‘Bhutan Sözleşmesi’ yayınlamış.

Konuyu üstlenen Bhutan Krallığı da derhal kendi ilgi alanlarında dünyanın en kıymetli uzmanlarını toplayıp onların belirlediği değişik ölçülere göre her ülkenin halkına sağladığı mutluluğu her yıl raporlaştırmalarını sağlamış.

BM 20 Mart tarihini ‘Uluslararası Dünya Mutluluk Günü’ olarak ilan etmiş… 

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
İki liderin görüşmesi sonrasında ortalığa yayılan beklentiler bana neden tuhaf geliyor olabilir? 04 Mayıs 2024 | 6 Okunma CB Erdoğan ile CHP lideri Özel görüşmesi samimi havada geçmiş.. Bu bana yıllar öncenin ‘bahar havası’nı hatırlattı… 03 Mayıs 2024 | 1.220 Okunma İş dünyasında başarıyı yakalayanlar var da, siyaset ülkemizde neden yaya kalıyor?. Bir başarı öyküsü… 02 Mayıs 2024 | 866 Okunma Merakım giderildi: Devlet Bahçeli’nin gizemli sitemlerinin muhatabı, tahmin edilen adresler değilmiş… 01 Mayıs 2024 | 1.462 Okunma Merak bu ya: Erdoğan-Bahçeli 45 dakikada ne konuştu? CB Erdoğan Özgür Özel’e neden 2 Mayıs’ta randevu vermiş olabilir? 30 Nisan 2024 | 3.172 Okunma