Fehmi Koru Fehmi Koru

Fakıbaba’dan sonra başka kimler istifa eder? AK Parti dağılır mı?

Gazeteci Fehmi Koru'nun bugünkü (22.10.2022)''Fakıbaba’dan sonra başka kimler istifa eder? AK Parti dağılır mı?'' başlıklı yazısı.

22 Ekim 2022 | 10.173 okunma

AK Parti’nin Şanlıurfa milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba’nın partisinden ve milletvekilliğinden istifası büyük yankı uyandırdı. Günlerden beri konu tartışılıyor. Tartışmayı heyecanlı kılan, seçime gidilirken iktidar partisinden başka istifaların da gelebileceği beklentisi. Muhalif medya muhtelif isimleri telaffuz etmeye başladı bile.

Fakıbaba’nın istifası elbette önemli.

Meclis’te temsil ettiği ilde daha önce belediye başkanlığı yapmış bir isim o. Yeniden aday gösterilmeyince bağımsız katıldığı seçimde ayrıldığı partisinin oylarını geride bırakıp başkanlıkta bir dönem daha kalmayı başarmıştı. Tarım bakanı olarak hükümette de bulunmuştu.

Uzun yıllar başhekimlik yapmış, mesleği doktorluk olan bir siyasetçi Fakıbaba.

Ayrıldıktan sonra kendisine mikrofon uzatan kanallara ve ulaşan habercilere istifasına sebep olan rahatsızlıklarını anlatmasından, verdiği kararın bir anlık bir tepkiye dayanmadığı, bir birikimin sonucu olduğu anlaşılıyor. Yerelden genele bir dizi rahatsızlık onu bu karara sürüklemiş.

İstifasını açıklamasının hemen ardından bir başka partiye -İYİ Parti’ye- geçmesi de kararının anlık bir tepkiden öte anlamı olduğunu düşündürüyor zaten.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Uçaklar ve helikopterler devlet adamları için tehlikelidir 21 Mayıs 2024 | 1.011 Okunma Karar’da çıkan ilk gün yazım: Karar okurlarına bir sözüm olacak 19 Mayıs 2024 | 2.468 Okunma Cumhurbaşkanı Erdoğan 28 Şubat davası mahkumu yaşlı generallerin serbest kalmalarını sağladı.. Sevindim ama… 18 Mayıs 2024 | 2.476 Okunma Kobani davasında verilen cezalar, bana Almanya’da milyonların ölümünden sorumlulara yapılan muameleyi hatırlattı  17 Mayıs 2024 | 4.352 Okunma Bahçeli “İnşallah Türkiye değişmez” demişti.. Ülkemiz eski Türkiye’yi anımsatan ‘darbe’ sözcüğüne rağmen çok değişti… 16 Mayıs 2024 | 1.754 Okunma