Fehmi Koru Fehmi Koru

Faiz yüzde 7500 iken ülkede kuyruklar vardı, şimdi faiz düşürülüyor, yine kuyruklar var…

Yağmur yağıyor ama pırıl sıklam olmaya kimsenin aldırdığı yok; ‘Halk Ekmek’ bayilerinin önünde bayağı uzun kuyruklar var ve insanlar biraz ucuz diye, yağmura rağmen, birkaç ekmek...

28 Kasım 2021 | 1.017 okunma

Yağmur yağıyor ama pırıl sıklam olmaya kimsenin aldırdığı yok; ‘Halk Ekmek’ bayilerinin önünde bayağı uzun kuyruklar var ve insanlar biraz ucuz diye, yağmura rağmen, birkaç ekmek alabilmek için sıralarını bekliyorlar.

Fotoğraftan yüzlerini seçemesem de kuyrukta bekleşenlerin kadınlı erkekli bir kitle olduğunu görüyorum.

Bunlar her gün evlerine çok sayıda ekmek giren ‘fakir-fukara, garip-guraba’ takımı; katıkların azaldığı evlerde yaşıyorlar.

Araçlar da benzin istasyonları önünde sırada; onlar vakit gece yarısına erişince litre başına 1 TL kadar geleceğini işittikleri zamdan önce depolarını doldurmak için oradalar. Her şoför o kadar beklediği halde amacına ulaşamayacağı ihtimalini düşünerek telaşa kapılıyor.

Her seferinde depoya 50 veya 100 TL’lik benzin dolduranlar bunlar; böyle olduğu için de benzin-mazot fiyatının 7’yi aşıp 8’e dayanmasını tam algılayamamışlardı, ancak 10 TL’ye koşan benzin-mazot fiyatı onları da heyecanlandırmışa benziyor.

“Memleketimden insan manzaraları” bunlar…

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
CB Erdoğan ile CHP lideri Özel görüşmesi samimi havada geçmiş.. Bu bana yıllar öncenin ‘bahar havası’nı hatırlattı… 03 Mayıs 2024 | 806 Okunma İş dünyasında başarıyı yakalayanlar var da, siyaset ülkemizde neden yaya kalıyor?. Bir başarı öyküsü… 02 Mayıs 2024 | 861 Okunma Merakım giderildi: Devlet Bahçeli’nin gizemli sitemlerinin muhatabı, tahmin edilen adresler değilmiş… 01 Mayıs 2024 | 1.461 Okunma Merak bu ya: Erdoğan-Bahçeli 45 dakikada ne konuştu? CB Erdoğan Özgür Özel’e neden 2 Mayıs’ta randevu vermiş olabilir? 30 Nisan 2024 | 3.158 Okunma Daha dün bir, bugün iki.. AK Parti’nin anayasa değiştirme girişimine ilk itiraz Cumhurbaşkanlığı’ndan geldi…  29 Nisan 2024 | 753 Okunma