Fehmi Koru Fehmi Koru

Emir ve talimatla iç/dış politika değişir ve sonuç alınabilir sananlar var; yanılıyorlar…

Kimler yapıyor, kimler yapanları yönlendiriyorsa sonunda arzuladıklarına erişemediklerini göreceklerdir

10 Mart 2021 | 1.356 okunma

Daha önce ‘ekonomi’ alanında örneği zihinlere kazınmış olan yöntem şimdilerde hemen her alana yayılıyor.

İktidar gerçekleşmesi kendi elinde olmayan ve “Ha” deyince yerine gelmeyecek niyetlerini girişime dönüştürünce sonuç alınabileceğini düşünüyor.

Ekonominin kendine has kuralları var. O kuralları bilir ve onları göz önünde tutarak politikalarını belirlersin, sonuç da alırsın.

AK Parti iktidarının ilk on yılında öyle davrandı ve dünyanın en büyük ekonomileri arasına girebileceği başarılar da kaydetti.

Son yıllarda ise ekonominin kurallarına uymaktan vazgeçti, ekonomiye kendi kurallarını uygulamayı tercih etti. 

Tablo ortada. Milli gelir 12 binlerden sekiz binlere geriledi. Fakirleştik.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Karar’da çıkan ilk gün yazım: Karar okurlarına bir sözüm olacak 19 Mayıs 2024 | 2.367 Okunma Cumhurbaşkanı Erdoğan 28 Şubat davası mahkumu yaşlı generallerin serbest kalmalarını sağladı.. Sevindim ama… 18 Mayıs 2024 | 2.464 Okunma Kobani davasında verilen cezalar, bana Almanya’da milyonların ölümünden sorumlulara yapılan muameleyi hatırlattı  17 Mayıs 2024 | 4.255 Okunma Bahçeli “İnşallah Türkiye değişmez” demişti.. Ülkemiz eski Türkiye’yi anımsatan ‘darbe’ sözcüğüne rağmen çok değişti… 16 Mayıs 2024 | 1.747 Okunma Üç polis devlet adamlarını töhmet altında bırakacak bir ‘kumpas’ mı kurmuş? ‘Andıç’ olayını hatırladım… 15 Mayıs 2024 | 3.496 Okunma