Fehmi Koru Fehmi Koru

Ekonomide yeşeren beklentilere adalet-yargı alanında düzeltmeler eklenmezse umutlar çabuk söner… 

Yeni hükümet eskisinden bunalanlara nefes alma imkanı sağladı. Yalnız bununla da kalmadı, bundan sonra yaşanacakların seçim öncesinden çok farklı olacağına dair kuvvetli bir umuda da yol...

14 Haziran 2023 | 964 okunma

Yeni hükümet eskisinden bunalanlara nefes alma imkanı sağladı. Yalnız bununla da kalmadı, bundan sonra yaşanacakların seçim öncesinden çok farklı olacağına dair kuvvetli bir umuda da yol açtı.

Beklentiler yüksek.

Daha önemlisi şu: İktidarın ortakları da seçim kampanyası sırasında yapılan vaatlerin yerine getirilmesi yönünde açıklamalar yapıyorlar.

AK Parti genel başkanı da olan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan kampanya sırasında en düşük memur maaşının 22 bin TL’ye çıkarılacağı vaadinde bulunmuştu; AK Parti Meclis grubunun sorumluları ilk yasa teklifinin bu konuda olacağını duyurdular.

MHP lideri Devlet Bahçeli’den de maaş ve ücretleri yaşanacak düzeye çıkarma sözü geldi.

Dediği şu MHP liderinin: “Asgari ücretle geçinen kardeşlerimizin, emeklilerimizin, memurlarımızın ve toplumun her kesiminin döviz kurundaki dalgalanmalardan korunarak insanca yaşayacakları ücret ve maaş seviyelerine çıkarılmalarını destekliyor ve ülkemize ne düşüyorsa yapacağımızın sözünü veriyorum.”

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP’nin hamlelerine AK Parti’den karşı-hamle bekleyen dostumun sorusunu cevapsız bırakamadım 12 Mayıs 2024 | 1.099 Okunma Sinan Ateş suikastını azmettirenlerin hesaba çekilmesini en fazla isteyenlerdenim.. Fakat… 11 Mayıs 2024 | 2.445 Okunma ‘Normalleşme’den beklentiler karşılıksız mı kalacak? Öyle  düşünenler varsa da her siyasi hamle sonuç doğurur… 10 Mayıs 2024 | 743 Okunma CHP -Özgür Özel- AK Parti’nin eski oyun taktiğini şimdi ona karşı devreye soktu.. İlk raund CHP’nin…  09 Mayıs 2024 | 4.207 Okunma AK Parti’de esas dikkat edilmesi gereken, iktidarın saflarındaki ayrışma… 08 Mayıs 2024 | 2.541 Okunma