Fehmi Koru Fehmi Koru

Diyelim bu pazar seçim oldu, sandıktan hangi ittifak galip çıkar dersiniz? Yanılıyor olabilirsiniz…

Gazeteci Fehmi Koru'nun bugünkü (11.11.2022)''Diyelim bu pazar seçim oldu, sandıktan hangi ittifak galip çıkar dersiniz? Yanılıyor olabilirsiniz…'' başlıklı yazısı.

11 Kasım 2022 | 1.983 okunma

ABD’de seçimler tatil günü olmayan bir günde yapılıyor. Kongre’nin Temsilciler Meclisi bölümünün tamamı, 100 kişiden oluşan Senato bölümünün de üçte biri -35’i- için üç gün önce -salı günü- seçim yapıldı.

Yaşlı başkan, tarihi oranda yüksek enflasyon, salgın yüzünden sağlık alanında yaşanan ve ekonomiyi de olumsuz etkileyen sorunlara ek olarak, halkın geleceğe bakışında fark edilen umutsuzluk ile mevcut iktidarın ciddi bir sarsıntı geçirmesi ve daha önce Demokrat Parti’ye temsilci ve senatör vermiş mavi eyaletlerin bu defa tercihini amblemi kırmızı Cumhuriyetçi Parti’den yana kullanması bekleniyor, alınacak sonucun Donald Trump’ın yeniden başkanlık hevesini artıracağı hesapları yapılıyordu.

‘Kırmızı dalga’ adı takılmıştı beklenene…

Beklenen olmadı. Trump ve desteklediği adaylar seçimde genellikle hüsrana uğradı.

Mavi eyaletler büyük çapta mavi kalmaya devam etti. Kırmızı dalga gelmedi, kırmızı dalgayla şimdi dalga geçiliyor.

[Seçilemeyen adaylar arasında Türk asıllı bir Amerikan vatandaşı da var: Dr. Mehmet Öz. Halkın sağlık konulu TV programlarından tanıdığı Mehmet Öz seçilebilsin diye, Trump bütün ağırlığını koymuş, kampanyasına katkıda bulunduğu gibi yanına kadar gidip çalışmıştı da. Seçilebilseydi ABD’nin ilk müslüman senatörü olacaktı Mehmet Öz. Olmadı.]   

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
İki liderin görüşmesi sonrasında ortalığa yayılan beklentiler bana neden tuhaf geliyor olabilir? 04 Mayıs 2024 | 1.379 Okunma CB Erdoğan ile CHP lideri Özel görüşmesi samimi havada geçmiş.. Bu bana yıllar öncenin ‘bahar havası’nı hatırlattı… 03 Mayıs 2024 | 1.237 Okunma İş dünyasında başarıyı yakalayanlar var da, siyaset ülkemizde neden yaya kalıyor?. Bir başarı öyküsü… 02 Mayıs 2024 | 869 Okunma Merakım giderildi: Devlet Bahçeli’nin gizemli sitemlerinin muhatabı, tahmin edilen adresler değilmiş… 01 Mayıs 2024 | 1.464 Okunma Merak bu ya: Erdoğan-Bahçeli 45 dakikada ne konuştu? CB Erdoğan Özgür Özel’e neden 2 Mayıs’ta randevu vermiş olabilir? 30 Nisan 2024 | 3.180 Okunma