Fehmi Koru Fehmi Koru

Dış politikada da gömleğin üst düğmesi yanlış düğümlenmişti, şimdi ne olacak?

Ülkenin sorunlarına ve o sorunların ortadan kalkması için gösterilen çabalara bakınca üzülmemek elde değil. Sorunların en büyük bölümü, sonradan onları çözmek için gayret edenlerin...

17 Mart 2021 | 1.507 okunma

Ülkenin sorunlarına ve o sorunların ortadan kalkması için gösterilen çabalara bakınca üzülmemek elde değil.

Sorunların en büyük bölümü, sonradan onları çözmek için gayret edenlerin kendi elleriyle sebep olduğu şeyler. En başta yapılan hatalar bir süre sonra soruna dönüşüyor. İlk hatayı yapanların rolü görmezden gelindiği ve hep başkaları suçlandığı için, hata soruna dönüştüğünde çözmek için kollar sıvanıyor, ama çözüm genellikle yeni sorunlar doğuracak bir hal alıyor.

Ekonomide durum böyle. Yargı alanında da. Dış politikada bu daha da belirgin halde.

Klişe olacak ama konuya en yakışan deyim, gömleğin ilk düğmesinin yanlış iliklenmesine dair olandır. En üstteki düğmeyi yanlış ilikleyenin iliklediklerini daha sonra teker teker çözmek dışında yapabileceği başka bir yöntem yoktur.

Bizdeki durum şu: Gömleği yanlış ilikleyen hepsini çözüp yeniden iliklerken bir önceki yanlışı tekrarlıyor.

Hep yanlış yapılıyor, düzeltmeye çalışılırken eski yanlış yeniden tekrarlanıyor. Düzeltme uğraşlarının istenen sonucu vermesi doğal olarak imkansızlaşıyor.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Karar’da çıkan ilk gün yazım: Karar okurlarına bir sözüm olacak 19 Mayıs 2024 | 2.066 Okunma Cumhurbaşkanı Erdoğan 28 Şubat davası mahkumu yaşlı generallerin serbest kalmalarını sağladı.. Sevindim ama… 18 Mayıs 2024 | 2.463 Okunma Kobani davasında verilen cezalar, bana Almanya’da milyonların ölümünden sorumlulara yapılan muameleyi hatırlattı  17 Mayıs 2024 | 4.195 Okunma Bahçeli “İnşallah Türkiye değişmez” demişti.. Ülkemiz eski Türkiye’yi anımsatan ‘darbe’ sözcüğüne rağmen çok değişti… 16 Mayıs 2024 | 1.747 Okunma Üç polis devlet adamlarını töhmet altında bırakacak bir ‘kumpas’ mı kurmuş? ‘Andıç’ olayını hatırladım… 15 Mayıs 2024 | 3.495 Okunma