Fehmi Koru Fehmi Koru

Cumhurbaşkanı ile iktidar ortağı partinin liderinin gittiği ilde aynı gün deprem oldu.. Bunun anlamı gözden kaçmamalı…

Dün akşam saatlerinde -20.04’te- Hatay ilimiz bir kez daha depremle sallandı. Önceki 7.7 ve 7.6 şiddetindeki Kahramanmaraş merkezli iki depremle kıyaslandığında 6.4 şiddetli yeni deprem önemsiz gibi görünebilir; ancak az...

21 Şubat 2023 | 7.305 okunma

Dün akşam saatlerinde -20.04’te- Hatay ilimiz bir kez daha depremle sallandı. Önceki 7.7 ve 7.6 şiddetindeki Kahramanmaraş merkezli iki depremle kıyaslandığında 6.4 şiddetli yeni deprem önemsiz gibi görünebilir; ancak az sayıda olsa da bu yenisinde de hayatını kaybedenler, yaralananlar var. Anlaşılan, iki depremden sonra kentte ayakta kalmaya devam eden bazı binalar da zarara uğramış görünüyor.

Uzman hocalar, iki depremden sonra da, Hatay ve çevresinin yeni sarsıntılara maruz kalabileceği konusunda açıklamalar yapıyorlardı.

Kahramanmaraş merkezli ilk iki depremi, meydana geldikleri saatlerde ayakta olduğumdan hissetmiştim; Hatay’daki son deprem Ankara’da hissedilmedi.

Son dört ayı eşite yakın aralıklarla İstanbul ile Ankara arasında geçiriyorum. Son bir aydır da Ankara’da kalmam gerekti. Aklım ise, uzman hocaların “Her an olabilir” beklentileri sebebiyle, günün her saatinde İstanbul’da.

İstanbul’da beklenen büyük deprem olduğunda -inşallah olmaz- meydana gelecek felaketin çapı şimdi maruz kalınanların çok daha ötesinde olabilecek.

Hazır mıyız?

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Karar’da çıkan ilk gün yazım: Karar okurlarına bir sözüm olacak 19 Mayıs 2024 | 1.816 Okunma Cumhurbaşkanı Erdoğan 28 Şubat davası mahkumu yaşlı generallerin serbest kalmalarını sağladı.. Sevindim ama… 18 Mayıs 2024 | 2.461 Okunma Kobani davasında verilen cezalar, bana Almanya’da milyonların ölümünden sorumlulara yapılan muameleyi hatırlattı  17 Mayıs 2024 | 4.159 Okunma Bahçeli “İnşallah Türkiye değişmez” demişti.. Ülkemiz eski Türkiye’yi anımsatan ‘darbe’ sözcüğüne rağmen çok değişti… 16 Mayıs 2024 | 1.747 Okunma Üç polis devlet adamlarını töhmet altında bırakacak bir ‘kumpas’ mı kurmuş? ‘Andıç’ olayını hatırladım… 15 Mayıs 2024 | 3.482 Okunma