Fehmi Koru Fehmi Koru

CHP’nin ağzı dini söyleme uyum sağladıkça AK Parti zorlanmaya başladı

Belli ki ‘camiler haftası’ CHP’lileri de dini konular üzerinde düşünmeye sevk etmiş. Ne yalan söyleyeyim, takışma hoşuma gitti.

09 Ekim 2020 | 3.119 okunma

Bu hafta camiler ve din görevlileri haftasıymış, bilmiyordum. Haftayı açış konuşmasını Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yaptı ve orada günün anlam ve önemine uygun sözler sarf etti. Konuşmasından şu sözleri defterime not etmiştim:

“Müminin görevi varlıkta şımarmamak, yoklukta sabretmektir. Gerçek mümin acıyı bal eyleyendir.”

Acıyı bal eylemek… Bu, bize ve günümüze çok uygun bir benzetme. 

Ertesi gün DEVA Partisi’ne gidip Ali Babacan’la görüşen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında kendisine yöneltilen ‘acıyı bal eyleme’ ile ilgili soruya şu cevabı vermiş: 

“Mümin alçak gönüllüdür, mümin kul hakkı yemez, mümin bu ülkede yatağa aç giren çocuklar varsa sarayda oturmaz. Söylem farklı yaşam tarzı farklıysa, orada riya vardır, iki yüzlülük vardır.”

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Karar’da çıkan ilk gün yazım: Karar okurlarına bir sözüm olacak 19 Mayıs 2024 | 2.367 Okunma Cumhurbaşkanı Erdoğan 28 Şubat davası mahkumu yaşlı generallerin serbest kalmalarını sağladı.. Sevindim ama… 18 Mayıs 2024 | 2.464 Okunma Kobani davasında verilen cezalar, bana Almanya’da milyonların ölümünden sorumlulara yapılan muameleyi hatırlattı  17 Mayıs 2024 | 4.255 Okunma Bahçeli “İnşallah Türkiye değişmez” demişti.. Ülkemiz eski Türkiye’yi anımsatan ‘darbe’ sözcüğüne rağmen çok değişti… 16 Mayıs 2024 | 1.747 Okunma Üç polis devlet adamlarını töhmet altında bırakacak bir ‘kumpas’ mı kurmuş? ‘Andıç’ olayını hatırladım… 15 Mayıs 2024 | 3.496 Okunma