Fehmi Koru Fehmi Koru

Bugünün iktidarı yarın muhalefete düşebileceğini düşünerek hareket etse iyi olur

Gazeteci Fehmi Koru'nun bugünkü (30.05.2022)''Bugünün iktidarı yarın muhalefete düşebileceğini düşünerek hareket etse iyi olur'' başlıklı yazısı.

30 Mayıs 2022 | 2.797 okunma

Seçim dün yapılıyor olsaydı sandıktan nasıl bir sonuç çıkabilirdi?

Bu sorunun cevabı için göz atılması gereken kamuoyu yoklamaları Cumhur İttifakı’nın iktidarda kalmasının mümkün olmadığını gösteriyor. İttifaklar arasındaki yarışta Millet İttifakı önde görünüyor. AK Parti’nin muhtemel oy oranı ile CHP’nin muhtemel oy oranı arasındaki fark bile kapanmaya yüz tuttu. 

CHP’nin oyları arttığı için değil, AK Parti’nin oyları düştüğü için…

AK Parti ‘İstanbul’un fethi’ için yarım milyon insanı Atatürk Havalimanı‘nda toplasa bile gerçek değişmiyor: Dün seçim olsaydı, büyük ihtimalle bugün yeni bir iktidarla güne uyanacaktık.

Neredeyse bütün göstergeler seçim tarihinin erkene alınacağına işaret ediyor olsa da iktidarın buna yanaşmaz görünmesinin altında da bu gerçek yatıyor: İktidar cephesi seçimin istediği sonucu vermeyeceğini görüyor.

Ellerinde ayrıntılı çalışmalar olduğu için bizden daha iyi gördükleri bile söylenebilir.

Zaten bu yüzden olmalı, geçenlerde partisinin öndegelenleriyle bir araya geldiğinde, AK Parti genel başkanı da olan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, “TBMM’de seçimi kıl payı kaybediyoruz” dediği kulislere yansıdı.

Mücadeleci kimliğiyle tanınan Erdoğan’ın seçime kadar geçecek süreyi bu tabloyu değiştirmek için değerlendireceği açık.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
İş dünyasında başarıyı yakalayanlar var da, siyaset ülkemizde neden yaya kalıyor?. Bir başarı öyküsü… 02 Mayıs 2024 | 91 Okunma Merakım giderildi: Devlet Bahçeli’nin gizemli sitemlerinin muhatabı, tahmin edilen adresler değilmiş… 01 Mayıs 2024 | 1.405 Okunma Merak bu ya: Erdoğan-Bahçeli 45 dakikada ne konuştu? CB Erdoğan Özgür Özel’e neden 2 Mayıs’ta randevu vermiş olabilir? 30 Nisan 2024 | 3.105 Okunma Daha dün bir, bugün iki.. AK Parti’nin anayasa değiştirme girişimine ilk itiraz Cumhurbaşkanlığı’ndan geldi…  29 Nisan 2024 | 710 Okunma Daha dün bir, bugün iki.. AK Parti’nin anayasa değiştirme girişimine ilk itiraz Cumhurbaşkanlığı’ndan geldi… 29 Nisan 2024 | 3.890 Okunma