Fehmi Koru Fehmi Koru

Bugüne özel üç notum var: Biri Afganistan, diğeri Demirören Grubu, sonuncusu futbol üzerine…

Konu İngiliz Daily Mail gazetesinde haber olarak karşıma çıkmasaydı Afganistan’da Taliban yönetiminin yeniden kurulması sonrası yaptığım tahliller eksik kalacaktı. Taliban’ın son haftaların yerli ve milli...

24 Ağustos 2021 | 3.513 okunma

Konu İngiliz Daily Mail gazetesinde haber olarak karşıma çıkmasaydı Afganistan’da Taliban yönetiminin yeniden kurulması sonrası yaptığım tahliller eksik kalacaktı.

Taliban’ın son haftaların yerli ve milli deyimiyle bir devlete ‘çökmesi’ çok boyutlu sorunları kapıya dayadı. Dünyada ‘demokratik İslam’a örnek gösterilebilecek Gannuşi’nin liderliğindeki Nahda hareketi ülkenin devlet başkanının darbesiyle Tunus’ta işlevsiz ve devre dışı kalırken, Afganistan’da IŞİD’i andıran bir anlayış devleti ele geçirdi.

“İslam” denildiğinde dünyaya örnek Afganistan olacak. Bu yeterince önemli bir sorun. 

Taliban’ın Afganistan’da yönetimi elinde tuttuğu ilk dönemde koruyup kolladığı el-Kaide örgütü 11 Eylül (2001) uğursuz eylemleriyle dünyayı sarsmıştı.

Dünya egemenlerine yeniden o çapta bir eylem veya eylemler gerekiyorsa, Afganistan toprakları buna uygun bir hale gelmek üzere.

Gelişmeyi tahlil ederken bu iki unsuru öne çıkarttım.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
İş dünyasında başarıyı yakalayanlar var da, siyaset ülkemizde neden yaya kalıyor?. Bir başarı öyküsü… 02 Mayıs 2024 | 294 Okunma Merakım giderildi: Devlet Bahçeli’nin gizemli sitemlerinin muhatabı, tahmin edilen adresler değilmiş… 01 Mayıs 2024 | 1.427 Okunma Merak bu ya: Erdoğan-Bahçeli 45 dakikada ne konuştu? CB Erdoğan Özgür Özel’e neden 2 Mayıs’ta randevu vermiş olabilir? 30 Nisan 2024 | 3.124 Okunma Daha dün bir, bugün iki.. AK Parti’nin anayasa değiştirme girişimine ilk itiraz Cumhurbaşkanlığı’ndan geldi…  29 Nisan 2024 | 717 Okunma Daha dün bir, bugün iki.. AK Parti’nin anayasa değiştirme girişimine ilk itiraz Cumhurbaşkanlığı’ndan geldi… 29 Nisan 2024 | 3.890 Okunma