Fehmi Koru Fehmi Koru

Bir ülkeyi çökertmek kolay: Bir bomba ve 300 ölü.. Açlığa sürükleyen müflis ekonomi..

Geçen haftanın son günü Lübnan’ın hükümeti kurmakla görevlendirilmiş son başbakan adayı Saad Hariri ülkemizi ziyaret etti ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la İstanbul’da...

02 Temmuz 2021 | 5.874 okunma

Geçen haftanın son günü Lübnan’ın hükümeti kurmakla görevlendirilmiş son başbakan adayı Saad Hariri ülkemizi ziyaret etti ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la İstanbul’da görüştü. İki saat süren görüşme sonrasında taraflar böyle durumlarda hep olduğu gibi olumlu mesajlar yayınladılar.

Türkiye’de muhalefet Hariri’nin geçmişte Türkiye’de özelleştirilmiş bir şirketin –Türk Telekom’un-  patronu olduğunu hatırlayıp ziyareti sadece bu yönüyle değerlendirdi. Şirketin üzerine çöktüğü, ülkemizin kamu bankalarından aldığı krediyle gerçekleştirdiği satıştan büyük kar sağlayıp borcunu da ödemeden çekip gittiğini ziyaret vesilesiyle bir kez daha öğrendik.

Lübnan’ın ne durumda olduğu ise hiç gündeme gelmedi.

Lübnan’da olan: Çökmüş ülke

Bir zamanlar “Ortadoğu’nun Paris’i” diye anılan Beyrut’un başkenti olduğu Lübnan geçen yılın Ağustos ayından bu yana hükümetsiz.

Beyrut’ta 207 kişinin hayatına mal olan, 7500 kişinin yaralandığı ve binalarda 15 milyar dolarlık tahribata yol açan 2020 Ağustos’undaki büyük patlamayı takiben meydana gelen ortamda suçlanan hükümet çekilmek zorunda kalmıştı. 

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
İki liderin görüşmesi sonrasında ortalığa yayılan beklentiler bana neden tuhaf geliyor olabilir? 04 Mayıs 2024 | 993 Okunma CB Erdoğan ile CHP lideri Özel görüşmesi samimi havada geçmiş.. Bu bana yıllar öncenin ‘bahar havası’nı hatırlattı… 03 Mayıs 2024 | 1.234 Okunma İş dünyasında başarıyı yakalayanlar var da, siyaset ülkemizde neden yaya kalıyor?. Bir başarı öyküsü… 02 Mayıs 2024 | 868 Okunma Merakım giderildi: Devlet Bahçeli’nin gizemli sitemlerinin muhatabı, tahmin edilen adresler değilmiş… 01 Mayıs 2024 | 1.464 Okunma Merak bu ya: Erdoğan-Bahçeli 45 dakikada ne konuştu? CB Erdoğan Özgür Özel’e neden 2 Mayıs’ta randevu vermiş olabilir? 30 Nisan 2024 | 3.180 Okunma