Fehmi Koru Fehmi Koru

Bakanların bırakıp kaçmak istediği hükümet bana nedense batan geminin çalgıcılarını hatırlattı

Gazeteci Fehmi Koru'nun bugünkü (20.10.2022)''Bakanların bırakıp kaçmak istediği hükümet bana nedense batan geminin çalgıcılarını hatırlattı'' başlıklı yazısı.

20 Ekim 2022 | 7.501 okunma

Batmakta olduğu görülen bir gemiden kaçmanın kaç tane yolu vardır?

Aslında aklımdaki soru tam bu değil. Esas sormak istediğim şu soru: Bir hükümette bakan olarak yer alıyorsunuz, ancak durumdan memnun değilsiniz. Yanlış işler yapılıyor ve siz bakan olarak duruma müdahale edemiyorsunuz. Gidişat iyi değil. Sorunla baş edemeyeceğinizi apaçık görüyorsunuz ve kaçmak istiyorsunuz. İyi de bunu nasıl başaracaksınız?

Herhalde aklımı tırmalayan bu soruyu bizim ülkemizle ve hükümetteki bakanlarla ilgili olarak sormadığımı derhal anlamışsınızdır, ama ben yine de açıkça belirteyim: Hayır, bu soru aklıma ülkemiz siyasetine ve bakanlara bakarak gelmedi.

Bizde zaten hiç kimse bakanlık koltuğunu hiçbir sebeple terk etmez.

Dün İngiltere’de ilginç bir olay yaşandı. 40 gün önce Liz Truss başbakanlığında kurulan hükümette içişleri bakanlığına getirilmiş olan Suella Braverman, bir kural ihlali yaptığını duyurarak, bakanlık görevini bıraktığını açıkladı.

Kadın bakan, bir milletvekiline, üzerinde çalıştıkları bir konudaki resmi bir belgeyi kişisel e-posta hesabını kullanarak göndermiş…  

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Uçaklar ve helikopterler devlet adamları için tehlikelidir 21 Mayıs 2024 | 1.128 Okunma Karar’da çıkan ilk gün yazım: Karar okurlarına bir sözüm olacak 19 Mayıs 2024 | 2.468 Okunma Cumhurbaşkanı Erdoğan 28 Şubat davası mahkumu yaşlı generallerin serbest kalmalarını sağladı.. Sevindim ama… 18 Mayıs 2024 | 2.476 Okunma Kobani davasında verilen cezalar, bana Almanya’da milyonların ölümünden sorumlulara yapılan muameleyi hatırlattı  17 Mayıs 2024 | 4.352 Okunma Bahçeli “İnşallah Türkiye değişmez” demişti.. Ülkemiz eski Türkiye’yi anımsatan ‘darbe’ sözcüğüne rağmen çok değişti… 16 Mayıs 2024 | 1.754 Okunma