Fehmi Koru Fehmi Koru

Arkasından ağlayan olmaz, milyonlarca insanın ölümünden sorumlu Henry Kissinger öldü…

Gazze’de bütün dünyanın gözü önünde tanıklık edilen kıyım vicdan sahiplerinin tahammül sınırlarını zorluyor. Daha şimdiden çoğu kadın ve çocuk olmak üzere 15 binden fazla...

01 Aralık 2023 | 2.676 okunma

Gazze’de bütün dünyanın gözü önünde tanıklık edilen kıyım vicdan sahiplerinin tahammül sınırlarını zorluyor. Daha şimdiden çoğu kadın ve çocuk olmak üzere 15 binden fazla Filistinli öldürüldü.

Konu üzerinde her düşündüğümde “Gazze’de Filistinliler için ‘Karşınıza çıkanı öldürün’ talimatı veren sivil ve asker İsrailli yetkililer geceleri nasıl uyuyabiliyor? Bir gün hesaba çekilmekten korkmuyorlar mı?” sorusunu zihnimden geçirmeden edemiyorum.

Hesaba çekilmeyeceklerinden eminler…

ABD’de dışişleri bakanlığı görevinde bulunduğu sırada, dünyanın değişik köşelerinde patlak veren Amerika’nın taraf olduğu savaşlarda, çıkardığı iç kargaşalarda, yaptırdığı askeri darbelerde ve sonrasında hayatını kaybetmiş, sayılarının bir hesaba göre üç milyon bir başka hesaba göre dört milyon olduğu düşünülen insanın ölümünden sorumlu olan kişi hesaba çekilebildi mi?

Dün 100 yaşında ölen Henry Kissinger o kişi…

Önce bir anekdot aktarayım:

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Uçaklar ve helikopterler devlet adamları için tehlikelidir 21 Mayıs 2024 | 805 Okunma Karar’da çıkan ilk gün yazım: Karar okurlarına bir sözüm olacak 19 Mayıs 2024 | 2.465 Okunma Cumhurbaşkanı Erdoğan 28 Şubat davası mahkumu yaşlı generallerin serbest kalmalarını sağladı.. Sevindim ama… 18 Mayıs 2024 | 2.476 Okunma Kobani davasında verilen cezalar, bana Almanya’da milyonların ölümünden sorumlulara yapılan muameleyi hatırlattı  17 Mayıs 2024 | 4.350 Okunma Bahçeli “İnşallah Türkiye değişmez” demişti.. Ülkemiz eski Türkiye’yi anımsatan ‘darbe’ sözcüğüne rağmen çok değişti… 16 Mayıs 2024 | 1.754 Okunma