Fehmi Koru Fehmi Koru

Aramızda 20 yıldır yaşayan Amerikalı emekli aile “Burası bizlere bedava” diyor

Bayramda da siyaset bütün hızıyla devam ediyor ama ben dün verdiğim söz gereği bugün de farklı bir konuda kalem oynatacağım düşüncesiyle yola çıktım.  Farklı bir şey yazacağım ama...

22 Nisan 2023 | 1.925 okunma

Bayramda da siyaset bütün hızıyla devam ediyor ama ben dün verdiğim söz gereği bugün de farklı bir konuda kalem oynatacağım düşüncesiyle yola çıktım. 

Farklı bir şey yazacağım ama ne yazacağım?

İmdadıma ABD’nin en çok satan gazetesi Wall Street Journal (WSJ) yetişti.

WSJ dünyanın en zengin medya patronu Rupert Murdoch’un. ABD’de son seçimi aslında Joe Biden’in değil bir kez daha Donald Trump’ın kazandığını, ancak hileyle sonucun tersine çevrildiğini iddia edenlerin etkilendiği TV kanalı Fox News’ün patronu da yine Murdoch. O iddiayı zihinlere yerleştirebilmek için geceli gündüzlü yaptığı yayınlar yüzünden açılan bir davadan dolayı 1 milyar dolara yakın bir meblağı davacıya ödemek zorunda bırakıldı Fox News.

Fox News, yani Murdoch.

Murdoch’ta para çok, o sebeple bundan etkilenmez görünüyor, ancak bizde varlığını her alanda hissettiren “Felaket tek başına gelmez” kuralı orada da işliyor olmalı ki, ödeyeceği cezayla ilgili haberin duyulduğu gün, WSJ’nin Moskova bürosundan genç bir gazeteci, Rus yönetimi tarafından ‘casusluk’ suçlamasıyla gözaltına alındı.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
CB Erdoğan ile CHP lideri Özel görüşmesi samimi havada geçmiş.. Bu bana yıllar öncenin ‘bahar havası’nı hatırlattı… 03 Mayıs 2024 | 1.196 Okunma İş dünyasında başarıyı yakalayanlar var da, siyaset ülkemizde neden yaya kalıyor?. Bir başarı öyküsü… 02 Mayıs 2024 | 866 Okunma Merakım giderildi: Devlet Bahçeli’nin gizemli sitemlerinin muhatabı, tahmin edilen adresler değilmiş… 01 Mayıs 2024 | 1.462 Okunma Merak bu ya: Erdoğan-Bahçeli 45 dakikada ne konuştu? CB Erdoğan Özgür Özel’e neden 2 Mayıs’ta randevu vermiş olabilir? 30 Nisan 2024 | 3.161 Okunma Daha dün bir, bugün iki.. AK Parti’nin anayasa değiştirme girişimine ilk itiraz Cumhurbaşkanlığı’ndan geldi…  29 Nisan 2024 | 753 Okunma