Fehmi Koru Fehmi Koru

Angelina Jolie beni Suriyeli mülteci genç Muhammed Necim ile tanıştırdı..

Muhammad Najem (Muhammed Necim) ülkemizde yaşayan Suriyeli bir mülteci. Genç, henüz 19 yaşında. Ülkemize sığınmak üzere yola çıkmadan önce, 2018 yılında, yani henüz 16...

05 Eylül 2021 | 582 okunma

Muhammad Najem (Muhammed Necim) ülkemizde yaşayan Suriyeli bir mülteci. Genç, henüz 19 yaşında. Ülkemize sığınmak üzere yola çıkmadan önce, 2018 yılında, yani henüz 16 yaşındayken, yaşadığı Şam yakınlarındaki Ghuta’dan dünyaya Beşşar Esad rejiminin kendi halkına yaptığı zulümleri belgeleyen videolar yayınlamış.

İsmini, bilmesi gereken pek çok kişinin bildiği anlaşılıyor.

Bir tek biz bilmiyoruz; böyle bir genç birkaç yıldır aramızda yaşadığı halde.

Angelina Jolie onun için “Muhammed’i çoğaltabilsek dünya barışı gerçekleşebilir” diyor.

Muhammed’in babası dört yıl önce bir hava saldırısı sırasında hayatını kaybetmiş. O sırada camide namaz kılmaktaymış. Hava saldırısı susana kadar kardeşiyle evlerinin çatısında bekleyip ardından hayatta kalanların yaşadıkları çileleri videoyla belgelemeye başlamışlar. Dünyaya yayılan videolardan rahatsız olan rejim Muhammed ile ailesini hedef alınca, yapabilecekleri tek şeyi yapmış, Türkiye’ye sığınmışlar.

Bu bilgileri edinmem bir İngiliz gazetesinin dünkü hafta sonu ekinde Oscar ödüllü sinema sanatçısı Angelina Jolie ile yaptığı bir mülakat sayesinde oldu.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
İş dünyasında başarıyı yakalayanlar var da, siyaset ülkemizde neden yaya kalıyor?. Bir başarı öyküsü… 02 Mayıs 2024 | 632 Okunma Merakım giderildi: Devlet Bahçeli’nin gizemli sitemlerinin muhatabı, tahmin edilen adresler değilmiş… 01 Mayıs 2024 | 1.447 Okunma Merak bu ya: Erdoğan-Bahçeli 45 dakikada ne konuştu? CB Erdoğan Özgür Özel’e neden 2 Mayıs’ta randevu vermiş olabilir? 30 Nisan 2024 | 3.150 Okunma Daha dün bir, bugün iki.. AK Parti’nin anayasa değiştirme girişimine ilk itiraz Cumhurbaşkanlığı’ndan geldi…  29 Nisan 2024 | 750 Okunma Daha dün bir, bugün iki.. AK Parti’nin anayasa değiştirme girişimine ilk itiraz Cumhurbaşkanlığı’ndan geldi… 29 Nisan 2024 | 3.890 Okunma