Fehmi Koru Fehmi Koru

AK Parti’nin ‘2053 vizyonu’ yerine neden ‘büro elemanı’ ve ‘huzur hakkına zam’ konuşuluyor?

İktidarda geçirdiği 20 yılını tamamlamasına kısa süre kalmış, son seçimde adayını yüzde 50’in üzerinde oy almasını sağlayarak cumhurbaşkanı seçtirmiş, Cumhuriyet’le...

30 Mart 2021 | 2.622 okunma

İktidarda geçirdiği 20 yılını tamamlamasına kısa süre kalmış, son seçimde adayını yüzde 50’in üzerinde oy almasını sağlayarak cumhurbaşkanı seçtirmiş, Cumhuriyet’le aynı yaşta olan parlamenter sistemi referanduma sunup onu ‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ ile değiştirmeyi başarmış olan AK Parti önceki hafta sonu büyük kongresini yaptı.

Her parti iki-üç yılda bir yapılan büyük kongreye önem verir; AK Parti’nin büyüklü-küçüklü kongrelerine rakiplerinden çok daha fazla önem verdiği de bilinir. 

AK Parti bu kez de büyük kongresine dikkatlerin çekilmesini sağlamak için bütün gücünü seferber etti. Salgının yaygınlaştığı bir dönemden geçtiğimiz ve ilçe-il kongrelerindeki lebalep-tıklım tıklım görüntülerin bu durumda payı olduğu yazılıp çizildiği halde, AK Parti büyük kongresinde yalnızca salonun içi değil dışı da tepeleme doluydu.

Günler öncesinden, partinin en yetkili isimleri, sözcüleri, itibar ettiği medya kuruluşları ve muteber kalemler ile yorumcular, AK Parti genel başkanı da olan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kongrede yapacağı konuşmanın yeni dönemin ipuçlarını vermesi açısından önemini duyurdular.

Kongre’de AK Parti genel başkanı da olan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan uzunca bir konuşma yaptı ve konuşmasında daha önce ilan edilmiş ‘2023 vizyonu’ yanına bir de ‘2053 vizyonu’ ekledi.

Aradan bir haftadan fazla bir süre geçti, bu süre içerisinde kongredeki kalabalığı, 2023 ve 2053 vizyonlarını, yeni anayasa vaadini hatırlayan ve hatırlatan pek kimse çıkmadı.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
CB Erdoğan ile CHP lideri Özel görüşmesi samimi havada geçmiş.. Bu bana yıllar öncenin ‘bahar havası’nı hatırlattı… 03 Mayıs 2024 | 31 Okunma İş dünyasında başarıyı yakalayanlar var da, siyaset ülkemizde neden yaya kalıyor?. Bir başarı öyküsü… 02 Mayıs 2024 | 860 Okunma Merakım giderildi: Devlet Bahçeli’nin gizemli sitemlerinin muhatabı, tahmin edilen adresler değilmiş… 01 Mayıs 2024 | 1.461 Okunma Merak bu ya: Erdoğan-Bahçeli 45 dakikada ne konuştu? CB Erdoğan Özgür Özel’e neden 2 Mayıs’ta randevu vermiş olabilir? 30 Nisan 2024 | 3.156 Okunma Daha dün bir, bugün iki.. AK Parti’nin anayasa değiştirme girişimine ilk itiraz Cumhurbaşkanlığı’ndan geldi…  29 Nisan 2024 | 753 Okunma