Fehmi Koru Fehmi Koru

Ağzı olan konuşuyor ve bendeniz de her söylenene hak veriyorum

Bana son günlerde bir haller oldu. Gündemden düşmeyen ve galiba seçime kadar da düşmeyecek olan ekonomik durumla ilgili olarak sağda-solda söylenen ve yazılanları okuyunca, söylenen ve yazılanlar birbirleriyle çelişir...

20 Aralık 2021 | 4.749 okunma

Bana son günlerde bir haller oldu. Gündemden düşmeyen ve galiba seçime kadar da düşmeyecek olan ekonomik durumla ilgili olarak sağda-solda söylenen ve yazılanları okuyunca, söylenen ve yazılanlar birbirleriyle çelişir gibi görünse bile, neredeyse hepsine hak veriyorum.

On parmağında on marifet bulunan sanatçı Hülya Avşar’ın “Gerekirse simit yiyeceğiz ama bugünleri kolay atlatacağız” diye özetlenen sözü mesela.

Simit pahalılandı, fırınlar yarım simit satmaya başladılar; olsun, ne demek istediğini yine de anlamakta zorlanmıyorum.

Çok çok kolay olmasa da bu günleri atlatacağımıza da kuşku yok. Bu ülke ve insanları şimdiye kadar neler gördü, neler yaşadı, hepsini geride bırakmadık mı?

Ülkemizin ‘kaymak tabakası’ sayılabilecek iş dünyası temsilcilerinden oluşan TÜSİAD’ın, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Daha ne duruyorsunuz, görüşlerinizi paylaşsanıza” baskısı sonrası yaptığı açıklamayı ele alalım.

Onların dedikleri de şu: 

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
CB Erdoğan ile CHP lideri Özel görüşmesi samimi havada geçmiş.. Bu bana yıllar öncenin ‘bahar havası’nı hatırlattı… 03 Mayıs 2024 | 1.152 Okunma İş dünyasında başarıyı yakalayanlar var da, siyaset ülkemizde neden yaya kalıyor?. Bir başarı öyküsü… 02 Mayıs 2024 | 864 Okunma Merakım giderildi: Devlet Bahçeli’nin gizemli sitemlerinin muhatabı, tahmin edilen adresler değilmiş… 01 Mayıs 2024 | 1.462 Okunma Merak bu ya: Erdoğan-Bahçeli 45 dakikada ne konuştu? CB Erdoğan Özgür Özel’e neden 2 Mayıs’ta randevu vermiş olabilir? 30 Nisan 2024 | 3.159 Okunma Daha dün bir, bugün iki.. AK Parti’nin anayasa değiştirme girişimine ilk itiraz Cumhurbaşkanlığı’ndan geldi…  29 Nisan 2024 | 753 Okunma