Fehmi Koru Fehmi Koru

ABD’de başkan, senatör, vali ve büyükelçi düzeyinde mektup arkadaşlarım var

Gazeteci Fehmi Koru'nun bugünkü (13.06.2022)''ABD’de başkan, senatör, vali ve büyükelçi düzeyinde mektup arkadaşlarım var'' başlıklı yazısı.

13 Haziran 2022 | 1.286 okunma

ABD’nin 45. başkanı Donald Trump ile aramızda ciddi bir sorun var. O benden kendisine bağışta bulunmamı istiyor, göndereceğim her doları 6 ile çarparak değerlendireceğini özellikle belirtiyor, ben sesimi çıkarmayınca bir daha, bir daha bastırıyor…

Şaka yaptığımı sanıyorsanız yanılıyorsunuz; böyle bir sorun gerçekten yaşanıyor.

İyisi mi, en baştan anlatayım.

Biliyorsunuz, hemen her görüş sahibinin kullandığı sosyal medya mecrası Twitter, kendisinden en çok yararlanan siyasi kişi sayılabilecek Trump’ı, hem de henüz başkanlıktan ayrılmamışken, platformdan ihraç etti. Gece yatarken, sabah gözünü açtığında bile Twit atıyor ve o yolla hem ülkesinin hem de dünyanın gündemini mesajlarıyla belirliyordu Trump; birdenbire bu imkandan mahrum kalıverdi.

Seçimi kaybetmesini kısmen de olsa Twitter yasağına -daha çok da ‘fake news’ (çakma haber) kaynağı diye suçlayageldiği medyaya- bağladığı biliniyor.

Trump başkanlıktan düştükten ve gözünü bir sonraki seçimde aday olup yeniden Beyaz Saray’a taşınmaya diktikten sonra, medya konusunda derhal kolları sıvadı.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
İş dünyasında başarıyı yakalayanlar var da, siyaset ülkemizde neden yaya kalıyor?. Bir başarı öyküsü… 02 Mayıs 2024 | 632 Okunma Merakım giderildi: Devlet Bahçeli’nin gizemli sitemlerinin muhatabı, tahmin edilen adresler değilmiş… 01 Mayıs 2024 | 1.447 Okunma Merak bu ya: Erdoğan-Bahçeli 45 dakikada ne konuştu? CB Erdoğan Özgür Özel’e neden 2 Mayıs’ta randevu vermiş olabilir? 30 Nisan 2024 | 3.150 Okunma Daha dün bir, bugün iki.. AK Parti’nin anayasa değiştirme girişimine ilk itiraz Cumhurbaşkanlığı’ndan geldi…  29 Nisan 2024 | 750 Okunma Daha dün bir, bugün iki.. AK Parti’nin anayasa değiştirme girişimine ilk itiraz Cumhurbaşkanlığı’ndan geldi… 29 Nisan 2024 | 3.890 Okunma