Fehmi Koru Fehmi Koru

6’lı masa, yasağı yasaklamak üzerinde uzlaştı; Kılıçdaroğlu’nu ve CHP’yi tebrik ediyorum

Gazeteci Fehmi Koru'nun bugünkü (04.10.2022)''6’lı masa, yasağı yasaklamak üzerinde uzlaştı; Kılıçdaroğlu’nu ve CHP’yi tebrik ediyorum'' başlıklı yazısı.

04 Ekim 2022 | 4.047 okunma

“Her ay bir araya geliyorlar da ne oluyor?” deniliyordu küçümsenerek, birbirinden farklı özgeçmişe, geleneğe, bilgi birikimine ve hatta ideolojik kimliğe sahip altı liderin ayda bir yemek masası buluşmasına; ne olduğunu dün herkes görmüş oldu: Birbirlerini tanıdılar, tanıdıkça da geçmişe dönük kaygılarının azaldığını fark ettiler…

CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun gündüz sosyal medyada paylaştığında merak uyandıran “Hepimizin turnusolu olacak” tespitiyle dün akşam saat 21.00’de yaptığı açıklama ‘tarihi bir önem’ taşıyor.

Kılıçdaroğlu’nun duyurduğu tarihi teklif şu:

“Ülkemizde çok açık yaralar var ve bu yaralar bizi hep geçmişe tutsak ediyor. (..) Bu yaralardan biri de başörtü mevzusu. Burada bizim de yanlışlarımız oldu geçmişte. Ama değişmeyi öğrenmeyi bildik. Şimdi bir sonraki aşamaya geçme zamanı. Bu meseleyi toplum olarak aşma, geride bırakma zamanı. Konuyu devlet ciddiyeti ile çözme ve siyasetçilerin iki dudağı arasından çıkarma zamanı. Evrensel hukuk ilkeleri ile uyum içinde bir kanuni çerçeve oluşturduk. Kadınların giyim kuşamını siyasetin tekelinden çıkartıyoruz. Bu hakkı yasal güvenceye alacağız. Bunu bir tartışma konusu olmaktan tümüyle çıkartacağız. Yarın itibarı ile bu yarayı sonsuza kadar kapatacak adımı atıyoruz. Kanun teklifimizi grup toplantımızdan hemen sonra TBMM’ye sunacağız.”

‘6’lı masa’nın diğer bileşenlerinin liderleri de açıklamanın hemen ardından girişime destek çıktılar.

Tarihi önemde bir gelişme gerçekten.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
CB Erdoğan ile CHP lideri Özel görüşmesi samimi havada geçmiş.. Bu bana yıllar öncenin ‘bahar havası’nı hatırlattı… 03 Mayıs 2024 | 996 Okunma İş dünyasında başarıyı yakalayanlar var da, siyaset ülkemizde neden yaya kalıyor?. Bir başarı öyküsü… 02 Mayıs 2024 | 863 Okunma Merakım giderildi: Devlet Bahçeli’nin gizemli sitemlerinin muhatabı, tahmin edilen adresler değilmiş… 01 Mayıs 2024 | 1.461 Okunma Merak bu ya: Erdoğan-Bahçeli 45 dakikada ne konuştu? CB Erdoğan Özgür Özel’e neden 2 Mayıs’ta randevu vermiş olabilir? 30 Nisan 2024 | 3.159 Okunma Daha dün bir, bugün iki.. AK Parti’nin anayasa değiştirme girişimine ilk itiraz Cumhurbaşkanlığı’ndan geldi…  29 Nisan 2024 | 753 Okunma