Fatma Barbarosoğlu Yeni Şafak Gazetesi

Yeryüzü bir mescit ise...

Sandık başına gitmeye sayılı günlerin kaldığı şu günlerde bütün partilerin profillerini dindarlık üzerinden güncelliyor olması dikkatinizi çekiyor muhakkak. Peki bu durum bize...

22 Mayıs 2015 | 125 okunma

Sandık başına gitmeye sayılı günlerin kaldığı şu günlerde bütün partilerin profillerini dindarlık üzerinden güncelliyor olması dikkatinizi çekiyor muhakkak. Peki bu durum bize şaşırtıcı geliyor mu? 

Hayır!
Dindarlık ile dincilik arasındaki fark üzerinde yeterince durmadığımız sürece, her seçim atmosferinde partiler arası “en dindar benim partim” söylemi üzerinden bir seçim müsabakası izlemeye devam edeceğiz.
Dindar, dinî emir ve yasaklara riayet eden kişidir. Dini metalaştırarak alıp satan kişi ise dindar değil, dincidir. 
Bireyler dindar olabilir. Ama tüzel kişiliklerin dindarlığından bahsetmek söz konusu olamaz.
Partiler ancak dine hizmet edişleri üzerinden yaklaşabilirler dindarlara.
Kişilerin dindarlığının bir ölçüsü var mıdır?
Dindar kişileri giyim kuşamları ile mi tanırız yoksa kullandığı kelimeler, kurdukları cümleler ile mi?
Dindar bir şahsiyeti kullandığı kelimeler üzerinden tartacak basiretimiz olsa idi, dinci profil bu kadar kolay yayılıp genişleyebilir miydi?

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Almanlar et başında” 26 Nisan 2024 | 424 Okunma Ne olacak bu anne babaların hali? 19 Nisan 2024 | 731 Okunma Bayram neşesinin dışında kalmamak, lâkin içine de girememek... 12 Nisan 2024 | 99 Okunma Öz orucu, söz orucu, köz orucu ve seçim kampanyaları... 05 Nisan 2024 | 232 Okunma Kitapların sayfaları gençlere ve çocuklara çok mu uzak? 29 Mart 2024 | 151 Okunma