Fatma Barbarosoğlu Yeni Şafak Gazetesi

Uluslararası ilişkilerin mafyalaştığı bir dünyada 9 yaşındaki çocuklar kendini asıyor...

Yaşadığımız zemin gittikçe kayganlaşıyor. Güneş her gün doğsa da, yerimizi yurdumuzu terk etmemiş olsak da, yaşadığımız dünyada yabancılığımız giderek artıyor....

09 Ekim 2019 | 1.927 okunma

Yaşadığımız zemin gittikçe kayganlaşıyor.

Güneş her gün doğsa da, yerimizi yurdumuzu terk etmemiş olsak da, yaşadığımız dünyada yabancılığımız giderek artıyor. Bildiklerimizi genç nesillere aktaramayarak örüyoruz yabancılığımızı. Kendi yabancılaşmamıza ilave, milyonlarca göçmenin geleceğinin yükü ile yüklü olduğumuzu idrak etmek yerine, “Ülkelerine gitsinler savaşsınlar” diyenlerin faşist söylemine hak verenler ve hak vermeyenler olarak ikiye bölünüyoruz.

Ekranlar bölünmüşlük üzerinden raiting topluyor. “Ekran medeniyeti” nin sorunları tasvir etmek, tasvir edilen sorunlara teklif sunmak, çözüm bulmak gibi bir kaygısı yok.

1979’dan bu yana Afganistan’ın Ruslar tarafında işgali ile başlayan; Irak, Libya, Suriye, Yemen diye devam eden iç savaşların yakıp yıktığı ülkelerin vatandaşları ile birlikte yaşama/yaşayamamanın sıkıntılarına gark olduk.

ABD Kuzey Irak’tan çekiliyor. Niye gelmişti? SSCB Afganistan’a niye girmişti? Sonra bayrak nöbetini niye ABD’ye teslim etmişti?

İki gün önce Trump “Orada ne işimiz vardı ki zaten!” demeye getirdi. Evet ne işiniz vardı! Ama belli ki işinizi yaptığınıza inanıyorsunuz. Afganistan, Irak, Suriye, Libya talan.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Almanlar et başında” 26 Nisan 2024 | 424 Okunma Ne olacak bu anne babaların hali? 19 Nisan 2024 | 731 Okunma Bayram neşesinin dışında kalmamak, lâkin içine de girememek... 12 Nisan 2024 | 99 Okunma Öz orucu, söz orucu, köz orucu ve seçim kampanyaları... 05 Nisan 2024 | 232 Okunma Kitapların sayfaları gençlere ve çocuklara çok mu uzak? 29 Mart 2024 | 151 Okunma