Fatma Barbarosoğlu Yeni Şafak Gazetesi

Resmi Kadir Gecesi'nde kandil tebrikleşmesi!

Pazartesi günü Ramazan-ı Şerif'in 27.gecesini idrak ettik. Camiler doldu taştı. Sahur vaktine kadar İstanbul uykuya yenilmedi ibadet neşesine gark oldu. Allah dualarımızı kabul etsin. İslam ümmetini muzaffer eylesin. Dikkat ederseniz...

15 Temmuz 2015 | 244 okunma

Pazartesi günü Ramazan-ı Şerif'in 27.gecesini idrak ettik. Camiler doldu taştı. Sahur vaktine kadar İstanbul uykuya yenilmedi ibadet neşesine gark oldu.
Allah dualarımızı kabul etsin. İslam ümmetini muzaffer eylesin.
Dikkat ederseniz Ramazan-ı şerifin 27. gecesini idrak ettik dedim. Kadir gecesini idrak ettik demedim. Çünkü Peygamber Efendimiz Kadir Gecesi'ni bilhassa Ramazan-ı şerifin son on gününde aramamızı tavsiye ediyor.
Öyleyse Efendimiz'in tavsiyesine ve Allah Teala'nın Kadir Gecesi'ni gizlediği bilgisine rağmen takvimlerimizden başlayarak adeta “kesin bilgi yayalım” anlayışı ile 27 geceyi niçin “resmen” Kadir Gecesi ilan ediyoruz?
Üstelik gün boyu gsm mesajları, sosyal medya aktivitesi olarak “kandil tebrikleşmesi” yapıyoruz.
Efendim, Kadir günü, Kadir Gecesi kandil değildir. Dolayısıyla “Kandilin mübarek olsun” diyerek tebrikleşme yapılmaz.
Olsa olsa inşallah bu gün Kadir Gecesi'dir ve biz de inşallah Kadir Gecesi'ni idrak edenlerden oluruz diye dua edilebilir.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Almanlar et başında” 26 Nisan 2024 | 422 Okunma Ne olacak bu anne babaların hali? 19 Nisan 2024 | 728 Okunma Bayram neşesinin dışında kalmamak, lâkin içine de girememek... 12 Nisan 2024 | 99 Okunma Öz orucu, söz orucu, köz orucu ve seçim kampanyaları... 05 Nisan 2024 | 232 Okunma Kitapların sayfaları gençlere ve çocuklara çok mu uzak? 29 Mart 2024 | 151 Okunma