Fatma Barbarosoğlu Yeni Şafak Gazetesi

“En büyük hayal gelin olmak, evlenmek değil!”

I- Bazı haberler çağın ruhunu zapt etme potansiyeli taşır. 21.Yüzyılda önceliğin evlilik değil merasim olduğunu imleyen iki haberi paylaşmak istiyorum sizlerle. Birinci haberle 2014 yazında karşılaştık:...

03 Ağustos 2015 | 500 okunma

I-
Bazı haberler çağın ruhunu zapt etme potansiyeli taşır. 21.Yüzyılda önceliğin evlilik değil merasim olduğunu imleyen iki haberi paylaşmak istiyorum sizlerle.
Birinci haberle 2014 yazında karşılaştık: Coğrafya öğretmeninin damat hariç her türlü düğün ritüelini gerçekleştirmek için hiçbir masraftan kaçınmayarak “hayallerini gerçekleştirdiği” kır düğünü idi haber.
Düğün masrafları bir neticeye hizmet eder. Yeni evli çiftleri tebrik için dostları merasimin yapıldığı mekanda bulunur ve çam sakızı çoban armağanı hediyesini takdim eder gelin ve damada. Kendisine bir kır düğünü hediye eden öğretmenin “eylemi” “Tek taşımı kendim aldım/tek başıma kendim taktım “şarkısına yapılmış klip çekimi gibiydi.
Coğrafya öğretmeni “hayallerini gerçekleştirmiş” arkadaşları ve öğrencilerinin velileri “hayallerin” gerçekleşmesinde ellerinden geleni yapmışlardı.
İkinci haberimiz 2015 yazından bir sanal düğün karesi.
Down sendromlu genç kızın “en büyük hayali gelin olmak”. Annesi kızının “büyük hayali”ni gerçekleştirmek için yaşadığı ilçenin Gaziler Derneği'ne müracaat ediyor, müracaatı kabul görüyor ve genç kız için damatsız düğün organize ediliyor.
Düğünün vidyosu sosyal paylaşım sitelerinde mevcut.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Almanlar et başında” 26 Nisan 2024 | 424 Okunma Ne olacak bu anne babaların hali? 19 Nisan 2024 | 731 Okunma Bayram neşesinin dışında kalmamak, lâkin içine de girememek... 12 Nisan 2024 | 99 Okunma Öz orucu, söz orucu, köz orucu ve seçim kampanyaları... 05 Nisan 2024 | 232 Okunma Kitapların sayfaları gençlere ve çocuklara çok mu uzak? 29 Mart 2024 | 151 Okunma