Fatma Barbarosoğlu Yeni Şafak Gazetesi

Dizilerde muhafazakâr temsil ve dekolte “dengesi”

I- Muhafazakâr kadınların varlığını tesettüre indirgeyen, tesettürlü kadını da gözlerden uzak bir yere hapsetmeyi arzulayan zihniyet, modern-çağdaş kadını bedeni üzerinden “onore ederek”...

16 Haziran 2023 | 1.323 okunma

I-

Muhafazakâr kadınların varlığını tesettüre indirgeyen, tesettürlü kadını da gözlerden uzak bir yere hapsetmeyi arzulayan zihniyet, modern-çağdaş kadını bedeni üzerinden “onore ederek” ne kadar dekolte o kadar makbul anlayışını her vesile ile güncelliyor.

Bazı muhafazakâr erkekler, tesettürlü kadınlar yeterince tesettürlü değil diyerek; bazı “çağdaş kadınlar”sa sınırsız soyunma hakkı ile özgürlük arasında bağ kurarak, her zaman gündem olmayı başarır necip ülkemizde.

Gündem dışı kalan biri, kadınların giyimi-kuşamı hakkında söz söyleyerek itibarını yenileyebilir ya da itibarını tamamen kaybedebilir.

Mesela?

Bir zamanlar ekranlarda “flört programı” sunarak kitlelere ulaşan tiyatrocu Nurseli İdiz, Sabah gazetesinden Tuba Kalçık’a verdiği söyleşi ile haftanın gündemi oldu:

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Görüntülere kazak ören aldatılmış büyükanneler” Türkiye’si... 03 Mayıs 2024 | 396 Okunma “Almanlar et başında” 26 Nisan 2024 | 428 Okunma Ne olacak bu anne babaların hali? 19 Nisan 2024 | 734 Okunma Bayram neşesinin dışında kalmamak, lâkin içine de girememek... 12 Nisan 2024 | 99 Okunma Öz orucu, söz orucu, köz orucu ve seçim kampanyaları... 05 Nisan 2024 | 234 Okunma