Fatih Selek Türkiye Gazetesi

Uğur Dündar’ın orada ne işi var?

Herkes gibi ben de kendi kendime bu soruyu sordum. Uğur Dündar, dinî hassasiyetleri ağır basan insanların nezdinde, 28 Şubat’ın kâbus dolu günlerinin tetikçilerinden biridir. Dolayısıyla Necmettin Erbakan adına verilen...

30 Nisan 2018 | 3.619 okunma

Herkes gibi ben de kendi kendime bu soruyu sordum.
Uğur Dündar, dinî hassasiyetleri ağır basan insanların nezdinde, 28 Şubat’ın kâbus dolu günlerinin tetikçilerinden biridir.
Dolayısıyla Necmettin Erbakan adına verilen ödüllerde boy göstermesi, sahneye çıkıp ödül takdim etmesi doğal olarak tepkiye yol açtı.
Ve ödül töreni, katılımcılardan hareketle Erdoğan’a karşı kurulacak ittifakın bir PR’ı diye lanse edildi. Pekiyi gerçekten öyle miydi?
Necmettin Erbakan Ödülleri jüri başkanı Prof. Dr. Emre Bağce'yi aradım. Bağce, yüksek lisanstan hocam... Kendisi dünya tatlısı birisidir.
"Hocam niye böyle bir görüntü ortaya çıktı? Gerçekten tören, ittifakın ilanı için mi tertiplendi?" diye sordum.

Anlatmaya başladı:

"Ödüllerin bu sene ikincisini verdik. Tarihi aylar öncesinden planladık. Günlerce istişare ettik. Büyük ödül törenlerini inceledik. Yönergesini, çalışma ilkelerini çıkardık. Saygın, sürdürülebilir bir ödül olmasını istedik.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ayasofya'da gece operasyonu 01 Aralık 2025 | 569 Okunma Hırsıza, hırsız da mı demeyelim! 24 Kasım 2025 | 275 Okunma Deliller kapı gibi!.. 17 Kasım 2025 | 209 Okunma Masadaki anket: İBB operasyonu ters mi tepti? 10 Kasım 2025 | 3.502 Okunma Masadaki anket: İBB operasyonu ters mi tepti? 10 Kasım 2025 | 13 Okunma