Fatih Selek Türkiye Gazetesi

İstanbul'da rüzgâr tersine döndü. Neden mi?..

Türkiye yazarı Fatih Selek bu hafta 'İstanbul'da rüzgâr tersine döndü. Neden mi?..' başlıklı yazısını kaleme aldı

15 Ocak 2024 | 478 okunma

Cumhur İttifakı'nın İstanbul adayı AK Partili Murat Kurum, CHP medyasını korkutmuş olmalı. Zira hep bir ağızdan tezvirata başladılar.

Sözcü gazetesi, Kurum'u imar barışını savunmakla ve İstanbul'u betona gömmekle suçladı. Kurum'un gençlere çorba vaadini ise "Kazanırsa 39 ilçede bu tür mekânlar açacağını, buralarda her gün ücretsiz çorba cuma günleri de etli pilav dağıtacağını söyledi" diyerek tiye aldı. Geçmişte CHP'nin imar affı vaadini alkışlayan, İstanbul'da kiralar fırlayınca 'konut yetmiyor, TOKİ niye ev yapmıyor' diye ciyaklayan, İmamoğlu'nun kent lokantasını ucuza yemek diye alkış yağmuruna tutan kendileri değilmiş gibi...
Meğer Kurum "Kentin merkezine cami yaptıktan sonra çevresine şehirleşme" gibi bir projeye sahipmiş. CHP gazetesi Cumhuriyet, eleştiri diye yaza yaza aynen bunu yazdı.
Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, Kurum'un Ulaştırma Bakanı ile poz vermesini "Bu fotoğraf devletin imkânlarını kullanacağı yorumlarına neden oldu" diye eleştirdi. Ahlak abidesi kesilen yazar, "part-time başkan"ın valizler dolusu paralarla delege satın alması iddialarında, belediye imkânlarını kullanmasında suspus olmuştu.
Müflis tüccar eski defterleri karıştırırmış.
Eski devir muktedirlerinin minik kuşlarından İsmet Berkan'ın internet sitesi Cumhurbaşkanı'nın "yarı zamanlı başkan" göndermesinin ardından durumdan vazife çıkarıp Erdoğan'ın belediye başkanlığı döneminde kullandığı izinleri döktü.
CHP'nin fonladığı Halk TV, Kurum'un "Meclis karnesi"ni çıkarıp "Milletvekiliyken hiç çalışmamış" diye yazdı. Oysa seçimden bu yana altı ay oldu. Onun da yarısı tatilde geçti. Kurum, sahadan da hiç ayrılmadı.
Alman Deutsche Welle'nin "Törkiş kalemşorları" da Kurum'u "Kanal İstanbul'da onayı var" diye eleştirdi...
Anlayacağınız CHP medyası tenkit malzemesi bulamadığı için bol bol Kurum lakırtısı yapıyor...
İmamoğlu'nu Erdoğan karşıtlığı, ünlü takımın oluşturduğu rüzgâr, en çok da AK Parti medyasının lakırtısı kazandırdı.

Görünen o ki, rüzgâr tersine dönmüş durumda...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Trkiye bunlarla m normalleecek Taha? 13 Mayıs 2024 | 323 Okunma Yeni dnemin iareti uakta verildi 06 Mayıs 2024 | 429 Okunma erez paras ne oldu? 29 Nisan 2024 | 189 Okunma El insaf be birader! 22 Nisan 2024 | 1.066 Okunma Helalleme yle olmaz! 15 Nisan 2024 | 127 Okunma