Fatih Çekirge Hürriyet Gazetesi

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, yaptırımların Türkiye’ye etkisini değerlendirdi... Boğazlar için kritik karar

Hürriyet Gazetesi Yazarı Fatih Çekirge’nin bugünkü (25.02.2022)’’ Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, yaptırımların Türkiye’ye etkisini değerlendirdi... Boğazlar için kritik karar ‘’ başlıklı yazısı.

25 Şubat 2022 | 1.283 okunma

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Kazakistan’ın Nursultan şehrinde sohbet ediyoruz.

Çavuşoğlu’nun çevresinde baş döndürücü bir trafik var.

Diplomatlar, dosyalar, notlar, telefonlar, tek sayfalık mesajlar...

Tam sohbete başlayacağız, bir telefon...

AB Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell arıyor...

Çavuşoğlu büyük bir titizlikle Türkiye’nin pozisyonunu ve yaptığı temasları anlatıyor.

Ardından bir telefon daha. Ukrayna cephesinden...

İlk soru üzerine Çavuşoğlu Türkiye’nin pozisyonunu şöyle özetliyor:

“Türkiye’nin başından beri bu konudaki tutumu net. Biz her ikisiyle de iyi ilişkileri olan bir devlet olarak tansiyonun düşmesi için elimizden gelen sağduyulu çabayı gösterdik.

Bir ilhaka ya da savaşa karşıyız, tanımaya karşıyız. Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü destekliyoruz. Biz savaşın tarafı değiliz. Herhangi bir çatışmanın içinde olacak bir ülke değiliz. Dengeli ama hakkaniyetten yana, uluslararası hukuktan yana ilkesel tutumumuzu sürdürmeye devam edeceğiz. Bu askeri harekâtın bir an önce bitmesi için elimizden gelen çabayı göstereceğiz.”

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Buluşmanın iki kritik sorusu ve cevapları 06 Mayıs 2024 | 328 Okunma İnsanlığımdan utandım... İşte o bakış 05 Mayıs 2024 | 277 Okunma Erdoğan ve Özel buluşmasının 8 maddelik okuma kılavuzu 04 Mayıs 2024 | 200 Okunma Sahillerin kurtuluşu için muazzam bir fırsat 29 Nisan 2024 | 355 Okunma Ege’de bir çakıl taşı vermeyiz tamam Peki elimizdekilere ne yapıyoruz | İğneyi kendimize batırınca bakın nasıl bir acı çıkıyor 28 Nisan 2024 | 145 Okunma