Faruk Erdem Gazeteoku

Emekli ve memura çifte zam

Ben bir emekliyim. Temmuz ayında alacağımız zam miktarı ile ilgili herkes farklı oranlar söylüyor. Acaba emeklilerin maaşı ne kadar artacak? Bu hesap nasıl yapılıyor? Süleyman KARACA Emeklilerimiz her yıl iki ayrı...

17 Haziran 2017 | 875 okunma

Ben bir emekliyim. Temmuz ayında alacağımız zam miktarı ile ilgili herkes farklı oranlar söylüyor. Acaba emeklilerin maaşı ne kadar artacak?
Bu hesap nasıl yapılıyor?
Süleyman KARACA

Emeklilerimiz her yıl iki ayrı dönemde zam alıyor. Bunlar Ocak ve Temmuz ayları. Böylece 6 ayda bir 11.5 milyon emeklinin maaşları artıyor.
Aynı şekilde kamuda çalışan memurların maaşları da Ocak ve Temmuz aylarında zamlı olarak ödeniyor. Bu zamların belirlenmesi kişinin emekli olduğu kuruma göre değişiyor.
Siz hangi kurumdan emekli olduğunuzu yazmamışsınız ama hepsi hakkında bilgi verelim.
SSK ve Bağ-Kur emeklileri 6 ay boyunca ortaya çıkan toplam enflasyon kadar zam alıyor. Yani Temmuz zammı Ocak ile Haziran arasındaki enflasyonların toplamından oluşuyor. Memurlar ve memur emeklileri ise her iki yılda yapılan toplu sözleşme görüşmelerinde belirlenen oranlar kadar zam alıyor. Örneğin bu yıl için Ocak oranı yüzde 3 Temmuz oranı da yüzde 4 olarak belirlenmişti. Fakat bu oranların dışında oluşan enflasyon da memur ve memur emeklilerine fark olarak ödeniyor.
Yani bu yıl Temmuz ayında oluşan 6 aylık enflasyonun yüzde 3'ün üzerindeki tüm miktarı memur ve memur emeklilerine ödenecek.
Gelelim 2017 zamlarına.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
İnsanlık onuru için soykırıma dur de 23 Nisan 2024 | 23 Okunma Zamların bahanesi yok! 01 Mart 2024 | 24 Okunma Bulanlar arayanlardır 21 Mart 2023 | 111 Okunma Ekonominin düşmanı 'Koalisyon' 17 Mart 2023 | 51 Okunma Deprem yüzsüzleri! 13 Şubat 2023 | 104 Okunma