Fahrettin Altun Sabah Gazetesi

Teröristlerin yeni dalavereleri

Bundan bir buçuk yıl önce PKK, "askeri baraj" diye uyduruk bir kavram ortaya atıp bunun üzerinden yeni bir terör furyası başlattı. PKK, kendisine destek veren DEAŞ ve FETÖ ile işbirliği halinde...

19 Aralık 2016 | 118 okunma

Bundan bir buçuk yıl önce PKK, "askeri baraj" diye uyduruk bir kavram ortaya atıp bunun üzerinden yeni bir terör furyası başlattı. PKK, kendisine destek veren DEAŞ ve FETÖ ile işbirliği halinde Suriye'deki kazanımlarını Türkiye'ye taşımak için harekete geçti. 20Temmuz 2015'ten sonra ardı ardında kanlı terör eylemleri gerçekleştirdi. Bu eylemlerle Doğu ve Güneydoğu bölgesindeki halkı da mobilize edebileceğini ve bir iç savaş ortamı yaratabileceğini varsaydı.
PKK, DEAŞ ve FETÖ o günden 15 Temmuz 2016'ya kadar başlıca iki temel hedef gözetti. 1) PKK'nın ayrılıkçı gündemini hayata geçirmek, bölücü terör örgütü PKK'nın Türkiye'nin güneydoğusunda bir "özyönetim" ilan etmesine imkan sağlamak. 2) Türkiye'nin Suriye politikasında radikal bir değişim meydana getirmek.
Evet PKK, Suriye'deki kazanımlarını kurumsallaştırmak ve Türkiye'ye taşımak için bundan bir buçuk yıl önce bir kez daha yola çıktı. Arkasına birçok Batılı istihbarat örgütünün desteğini aldı. Ne var ki bugün geldiği noktada PKK, kazanımlarını Türkiye'ye taşımak için değil, Suriye'deki mevzilerini Türkiye'nin askeri varlığından korumak için sınırlarımız içinde, büyük kentlerde terör eylemleri gerçekleştiriyor. Aradaki fark, çok ama çok önemli. Evet bugün PKK adlı şer şebekesi, ortakları ve destekçileriyle birlikte savunmaya geçmiş durumda. Bu, Türkiye'nin terörle mücadele başarısıdır.
Buradaki dönüm noktası, hiç kuşkusuz bu milletin 15 Temmuz'da kanlı bir işgal girişimini boşa çıkarmasıdır. Türkiye, 15 Temmuz'dan bu yana içeride ve dışarıda çok daha güçlü bir ülke ve bu da terörle mücadele siyasetine doğrudan yansıyor. Bugün Türkiye yeni bir güvenlik konsepti ile terörle sadece kendi sınırları içinde değil, kendi sınırları dışında da mücadele etmesi gerektiğinin bilincinde. Bu doğrultuda Suriye topraklarında Fırat Kalkanı bağlamında yürüttüğü operasyonlar DEAŞ'ı ve PKK'yı köşeye sıkıştırdı. DEAŞ'ı Türkiye sınırlarından kovdu, PKK'nın da yayılma hattını tıkadı ve ciddi anlamda mevzi kaybetmesine sebebiyet verdi.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başkan Erdoğan’ın Afrika ziyareti 25 Temmuz 2018 | 7.773 Okunma Bu zulüm düzeni yıkılacak elbet 23 Temmuz 2018 | 5.909 Okunma İsrail’in tehlikeli oyunu 21 Temmuz 2018 | 4.749 Okunma Kendi sesimize kulak verelim, dış seslere değil 19 Temmuz 2018 | 4.801 Okunma Hesaplaşmamız sürmeli 18 Temmuz 2018 | 6.286 Okunma