Fahrettin Altun Sabah Gazetesi

Diken adlı çakma gazetenin son rezaleti

Bugün Diken adlı bir web sitesinden bahsedeceğim size. Online gazete! Sedat Simavi'nin torunu Harun Simavi kurmuş bu yayın organını. "Diken'in misyonu kısa ve net" diyor Harun Simavi. "Ülkemizde gül bahçesine...

03 Aralık 2016 | 1.961 okunma

Bugün Diken adlı bir web sitesinden bahsedeceğim size. Online gazete! Sedat Simavi'nin torunu Harun Simavi kurmuş bu yayın organını.
"Diken'in misyonu kısa ve net" diyor Harun Simavi. "Ülkemizde gül bahçesine dönüştürülmek istenen meydanın dikeni olup, köklerinden sallanmaya başlayan demokrasimizi, temel özgürlüklerimizi ve laikliği savunmak." Süper bir ülküsü, acayip bir misyonu var. Bu misyonu hayata geçirirken de, "gazetecilik mesleğine hak ettiği itibarı ve onuru yeniden kazandırmak" gibi bir göreve de talip.
Hep söylerim, bu misyonlar, vizyonlar kâğıtta durduğu gibi durmuyor diye.
Belki de bu nedenle bu Diken de kurulduğu günden bugüne "demokrasimiz"in değil, "demokrasi karşıtı güçler"in yanında taraf tuttu. Türkiye'nin son dönemde maruz kaldığı düşük yoğunluklu savaşın propaganda ayaklarından biri olarak faaliyet gösterdi. Gezi kalkışması sonrası oluşan siyasi atmosferi fırsata çevirmek için uğraşanların yuvalandığı mecralardan birine dönüştü. Varlığını Erdoğan düşmanlığına adamış gayrı mili bir odak olarak iş gördü. Erdoğan karşıtlığına hizmet etmek için farklı organizasyonların, kirli yapıların siyasal iletişimini yaptı.
Açıkçası bu yazıda bu yayın organının siyasi emelleriyle, iktidar kavgası içinde nerede durduğu ile ilgilenmiyorum.
Daha çok bu yayın organının bu siyasi misyonunu hayata geçirmek için ortaya attığı "gazetecilik mesleğine hak ettiği itibarı ve onuru yeniden kazandırmak" şeklindeki iddiasıyla ilgiliyim.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başkan Erdoğan’ın Afrika ziyareti 25 Temmuz 2018 | 7.773 Okunma Bu zulüm düzeni yıkılacak elbet 23 Temmuz 2018 | 5.909 Okunma İsrail’in tehlikeli oyunu 21 Temmuz 2018 | 4.749 Okunma Kendi sesimize kulak verelim, dış seslere değil 19 Temmuz 2018 | 4.801 Okunma Hesaplaşmamız sürmeli 18 Temmuz 2018 | 6.286 Okunma