Fahrettin Altun Sabah Gazetesi

Aldılar mı ifadeni?

Olacak iş mi? PKK Türkiye'ye karşı savaş açan kanlı bir terör örgütü. Sadece Türkiye devleti değil ABD de, AB de onu terör örgütü sayıyor. ABD'nin ve AB'nin PKK'yı terör örgütü...

05 Kasım 2016 | 321 okunma

Olacak iş mi? PKK Türkiye'ye karşı savaş açan kanlı bir terör örgütü. Sadece Türkiye devleti değil ABD de, AB de onu terör örgütü sayıyor.
ABD'nin ve AB'nin PKK'yı terör örgütü sayması ne anlama geliyor?
Tereddütsüz PKK'nın finans kaynaklarına müdahale etmeleri, kendi topraklarındaki faaliyetlerini durdurmaları anlamına geliyor. Öyle oluyor mu? Olmuyor, çünkü bunlar kâğıt üstünde yazan yalanlar.
PKK uzun yıllar ABD ve AB tarafından Türkiye'yi hizaya sokmak için kullanıldı. 1990'lar boyunca bunu açıkça gördük.
Ne var ki 2000'li yıllar bu desteğin sınırlı hale geldiği bir dönem oldu. 2014'ten sonra ABD'nin ve AB ülkelerinin PKK'ya verdikleri destek yeniden ve çok daha güçlü biçimde karşımıza çıktı. 2000'li yıllardaki fetretin nedeni neydi peki?
2000'li yıllarda Türkiye'de istikrarlı bir sosyo-politik ve sosyo-ekonomik yapı kuruluyordu. Ve dünya sistemi bu yapıdan istifade edebileceğini varsayıyordu. Yapmaları gerekenin bu istikrarlı yapıyı kuran siyasi iradeye ortak olmak, onu manipüle etmek olduğunu düşündüler.
Türkiye'yi istedikleri yöne çekmek için Erdoğan iktidarını bir yandan dengelemeyi, diğer yandan çevrelemeyi gerekli gördüler. Türkiye'yi böylelikle istedikleri yöne çevirebileceklerini varsayıyorlardı.
Dengeleme işini Kemalistler üstlendi. Çevreleme işini ise sol-liberaller ve FETÖ'cüler. PKK, bir süre devre dışında tutuldu.
Kemalistler çok çabalasalar da dengeleme işini beceremediler. Amerikalı neo-con dostlarından aldıkları destek de yetmedi. 2000'lerin sonuna gelindiğinde artık "Türkiye'nin en önemli denge unsuru olan Kemalist ordu devre dışında kaldı" yorumları yapılmaya başlandı. Bir vesayet odağı, demokratik denge- denetim sisteminin bir parçası gibi yansıtılıyordu.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başkan Erdoğan’ın Afrika ziyareti 25 Temmuz 2018 | 7.773 Okunma Bu zulüm düzeni yıkılacak elbet 23 Temmuz 2018 | 5.909 Okunma İsrail’in tehlikeli oyunu 21 Temmuz 2018 | 4.749 Okunma Kendi sesimize kulak verelim, dış seslere değil 19 Temmuz 2018 | 4.801 Okunma Hesaplaşmamız sürmeli 18 Temmuz 2018 | 6.286 Okunma