Engin Ardıç Sabah Gazetesi

Bu neyin turşusu?

Yenikapı mitingine Kılıçdaroğlu katılmak istememiş, "Erdoğan'a puan kazandırmış olurum" diye düşünmüştü... Basın amigoları "enayilik etme, asıl gitmezsen çok puan kaybedersin" diye...

26 Eylül 2016 | 2.494 okunma

Yenikapı mitingine Kılıçdaroğlu katılmak istememiş, "Erdoğan'a puan kazandırmış olurum" diye düşünmüştü... Basın amigoları "enayilik etme, asıl gitmezsen çok puan kaybedersin" diye onu iteklediler. Bahçeli de daveti hemen kabul ederek onu ofsayta düşürdü.
Sonra ne olduysa oldu, ne değiştiyse değişti, Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanına ve hükümete öteden beri edegeldiği "siyasi uyuzluğu" kaldığı yerden sürdürmeye koyuldu. Tabii basın amigoları da.
Etsinler. Muhalefettir alt tarafı.
Lakin kendi kendileriyle "tutarlı" olsunlar.
Tutarlılık, Kılıçdaroğlu'nun uzağından bile geçmiş bir erdem değildir. Hazret, sabah ak dediğine akşam kara demesiyle ünlüdür.
Meydan nutku düzeyinde kaldığı sürece zarar yok ama bu yalpalar "parti politikasına" dönüşünce ortaya hazin bir manzara çıkıyor.
İmdi... CHP iki aydır OHAL'e ve KHK'lara karşıdır. Bulmaca gibi olmasın, Olağanüstü Hal Kanunu ve de bu kanunun imkân verdiği Kanun Hükmünde Kararnameler...
Niçin karşı çıkıyor? Muhalefet olsun için. Kış kışlığını yapsın, kuş da kuşluğunu.
"Biz iktidarda olsaydık darbe girişiminden sonra şöyle şöyle şöyle hesap sorardık" diyemiyorlar, onun yerine "daha fazla demokrasi" gibi gene içi boş balonlar üfürüyorlar. Herhalde Fetullah'a daha fazla özgürlük sağlansaydı herifçioğlu darbeye kalkışmayacaktı! CHP kafası böyle çalışıyor.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Utanmıyor musunuz? 01 Nisan 2023 | 3.488 Okunma Dağ nerede, fare nasıl? 31 Mart 2023 | 3.254 Okunma Alafortanfonik gelismeler 30 Mart 2023 | 1.204 Okunma Yoksun oğlum sen 29 Mart 2023 | 1.827 Okunma Var biraz da sen oyalan 27 Mart 2023 | 1.155 Okunma