Emre Kongar Cumhuriyet Gazetesi

Uğur Mumcu niçin öldürüldü?

Cumhuriyet yazarı Emre Kongar bu hafta 'Uğur Mumcu niçin öldürüldü?' başlıklı yazısını kaleme aldı.

23 Ocak 2024 | 136 okunma

Sevgili okurlarım, yarın Uğur Mumcu’nun dinci faşistler tarafından alçakça katledilmesinin yıldönümü. 

Değerli gazeteci, yazar, benim hem dostum hem de ideal arkadaşım Uğur Mumcu, Türkiye’yi bugünlere getirmek için öldürüldü: 

Uğur’un katledilmesi, emperyalistler ve onların uşakları olan dinci ve etnikçi teröristler tarafından, Türkiye’yi istikrarsızlaştırarak bugünkü yapıya taşımak için işlenen cinayetler serisinin zirve noktasıydı. 

Onun katillerini yakalayan dönemin İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, Işık Kansu ile yaptığı söyleşide bu gerçeği bütün açıklığıyla, kamuoyuyla paylaşmıştı: 

“Daha önce yetiştirilmiş, uyuyan örgütlerdi bunlar, bu operasyonla ortaya çıktı. 

Özellikle İran’daki devrimden sonra, Türkiye’den oraya giderek yetiştirilen ve yıllar içerisinde Türkiye’de kullanılması için uykuya yatırılmış örgütlerdi bunlar. 

Uyuyan örgütlerin içerisinde başörtüsü eylemine katılanlar çıktı. Hatta, daha önce uykuya yatırılmış bir sürü örgütlerin olabileceği anlaşıldı.” 

Özetle Türkiye, siyasal cinayetlerle “Dizayn” edildi! 

Genel Yayın Yönetmenimiz Mine Esen dün Uğur Mumcu’nun kendisini tanımlayan sözlerini özetlemişti: 

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hesaplaşmalar gölgesinde Kobani kararları 17 Mayıs 2024 | 358 Okunma Yeni anayasanın ipuçları 16 Mayıs 2024 | 208 Okunma ‘Yağmayı gizli yapın’ paketi 14 Mayıs 2024 | 433 Okunma Yumuşama ve normalleşme ortamı(!) 12 Mayıs 2024 | 160 Okunma Bir tiyatro bilgesi: Yücel Erten 10 Mayıs 2024 | 114 Okunma