Emre Kongar Cumhuriyet Gazetesi

Araklamak!

Bir liderin ya da bir partinin açıkladığı projelerin etkili olup olmadığı öteki partilerin tep-kilerinden de az çok anlaşılabilir:  Kimse bu projeler hakkında konuşmuyorsa, açıklama pek etkili...

23 Mayıs 2015 | 119 okunma

Bir liderin ya da bir partinin açıkladığı projelerin etkili olup olmadığı öteki partilerin tep-kilerinden de az çok anlaşılabilir: 
Kimse bu projeler hakkında konuşmuyorsa, açıklama pek etkili olmuş sayılmaz... 
Rakip partiler projeyi eleştiri yağmuruna tutmuşsa açıklamanın dikkat çektiği söylenebilir... 
En etkili olan projeler ise öteki partilerin “Biz de yapacaktık”, “Bizden almış”, “Bizi taklit ediyor” diye, projeyi eleştirmekten çok, benimseyen tepkiler vermesine yol açan projelerdir. 
CHP’nin “Merkez Türkiye” veya “Mega Kent” projesi, sadece içeriği itibarıyla değil, bu son gruba giren cinsten tepkiler yarattığı için de anlamlı ve etkili bir proje olarak görünmektedir.

***

AKP’nin en etkili ve yetkili ağızları, “Merkez Türkiye-Mega Kent” projesinin kendilerinden alındığını (ve hatta Başbakan Davutoğlu’nun deyişiyle kendi kitabından “araklandığını” yani çalındığını), zaten bu projeyi gerçekleştirmek üzere çalıştıklarını filan söyleyerek, aslında bu projenin anlamlı ve gerçekçi bir proje olduğunu onaylıyorlar.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
İktidarın Taksim inadı 30 Nisan 2024 | 144 Okunma 1 Mayıs 2024 28 Nisan 2024 | 114 Okunma Belediyeler demokrasiyi yeniden kurabilir mi? 26 Nisan 2024 | 94 Okunma ‘Bir Kent Lokantası’na yenilmek!’ 25 Nisan 2024 | 409 Okunma İdam fermanı, 23 Nisan Bayramı ve çocuk istismarı 23 Nisan 2024 | 66 Okunma