Emin Çölaşan Sözcü Gazetesi

Onlar yırttı, FETÖ’cülük bize kaldı!

Sevgili okurlarım, SÖZCÜ Gazetesi şimdilerde iktidarın bir numaralı hedefi. Niye böyle?.. Çünkü SÖZCÜ, Türkiye'de en çok satan muhalif gazete. Türkiye'nin en çok satan üçüncü...

21 Mayıs 2017 | 3.354 okunma

Sevgili okurlarım, SÖZCÜ Gazetesi şimdilerde iktidarın bir numaralı hedefi. Niye böyle?..
Çünkü SÖZCÜ, Türkiye'de en çok satan muhalif gazete. Türkiye'nin en çok satan üçüncü gazetesi.
Hilesiz hurdasız net satışımız bazı günlerde 280 bin, bazı günlerde ise 300 bin'i geçiyor. (Dünkü beyaz sayfalı SÖZCÜ yeni bir satış rekoru kırdı.)
Bu gazete her haberiyle, her yorumuyla toplumda ses getiriyor.
İktidar kesimi bizim gazeteyi her gün eline alıp okuduğunda adeta çıldırıyor, ne yapacağını şaşırıyor. Bizde yalan haber yok, yazılar derseniz dört dörtlük.
İşte böyle bir ortamda karar aldılar:
“SÖZCÜ er veya geç susturulmalı!”
Bu kararı vermek kolay da, nasıl yapılacağını ayarlamak çok zor.
İşte bu yüzden 19 Mayıs günü, bir ulusal bayram gününde düğmeye basıldı ve arkadaşlarımız gözaltına alındı.
Gerekçe çok ilginç:
FETÖ'cü olmak!

*  *  *

Bundan sonra neler olacağını şu anda hiç kimse bilmiyor. Üç olasılık var.
İlki, gözaltına alınan arkadaşlarımızın en kısa zamanda bırakılıp kamuoyuna “Pardon” denilmesi.
İkincisi yargı gücüyle SÖZCÜ'nün üzerine gidip soruşturmanın genişletilmesi. Bu süreç gazeteye el koyup kayyum atamakla bile sonuçlanabilir. Ondan sonra al sana yeni bir havuz gazetesi!..
Üçüncüsü ise “Amaca ulaştık, gözdağı verdik. Bu kadarı yeter” demeleri.
Yaşadıkça göreceğiz.

*  *  *

SÖZCÜ'nün sahibi Burak Akbay 40'lı yaşlarında bir iş adamı. Bu gazeteyi yoktan var etti. Sıfırdan başlayıp 300 bin satan sağlam, onurlu, Atatürkçü bir gazete kurmayı başardı…
Ve belli bir aşamadan sonra hem iktidar medyasında, hem de iktidar karşıtı (!) görünmeye çalışan medyada haberler çıkmaya başladı:
“Burak Akbay FETÖ'cüdür!”
Bu yalanı piyasaya sürenler ya Burak Akbay'ı hiç tanımıyor, ya da hiç utanmadan iftira atıyor.
2009 yılından beri bu gazetedeyim. Bırakın Burak Akbay'ı da bir yana, bir tek çalışanımızın FETÖ'cü olduğu konusunda en ufak bir duyuma sahip olsaydım, bu konuda bir tek gözlemim olsaydı, inanın ki Sözcü'de bir dakika bile durmazdım.
Kendi adıma söylüyorum, Fetullah ve onun geçmişteki Zaman Gazetesi bana yazılarım nedeniyle defalarca tazminat davaları açtı. Hepsi de mahkemeler tarafından reddedildi. SÖZCÜ'ye de açtıkları davalar vardı, onlar da reddedildi.
Ne biçim FETÖ'cü imişiz biz!

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türk’ün Türk’e propagandası! 01 Aralık 2023 | 218 Okunma Geçmişten günümüze banker piyasası 30 Kasım 2023 | 229 Okunma Varoş bankerlerinden yüksek sosyeteye 29 Kasım 2023 | 422 Okunma Kendim ettim kendim buldum... 28 Kasım 2023 | 573 Okunma Suudiler işi kotarmış bile!.. Kanarya ve Cimbom nerede? 25 Kasım 2023 | 238 Okunma